loading...

Cota unică de impozitare rămâne în continuare, dar din 2018 va fi luată în discuție acea formă de impozitare în funcție de venituri, a declarat, duminică, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului.

„Este o discuție ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcție de venituri. Este o discuție pe care o vom avea la momentul respectiv. (…) Cota unică rămâne, dar sunt și alte forme pentru alte tipuri de venituri care se vor lua în calcul”, a spus Constantin, la Digi 24.

Acesta a precizat că nu se va lua nicio măsură de taxare suplimentară a cetățenilor, iar actualul Guvern nu este favorabil reintroducerii de taxe și impozite pe viitor.

„Nu se va lua nicio măsură de taxare suplimentară a cetățenilor, ei au dus greul economiei. Au fost poate cei mai corecți plătitori de taxe și impozite și nu s-a gândit până acum în niciun fel introducerea unui impozit sau a unei taxe. Singura discuție ca să fiu transparent până la capăt a fost legată de taxa pe stâlp și de intenția din programul de Guvernare de a nu reduce acum TVA de la 20 la 19%, ci de la 1 ianuarie 2018, cu două procente, până la 18%. S-a întâmplat cum s-a întâmplat și nu suntem favorabili reintroducerii de taxe și impozite pe viitor”, a explicat vicepremierul.

Pe de altă parte, Constantin a anunțat că intențiile autorităților sunt de a mări baza de impozitare.

„Noi vrem să mărim baza de impozitare. În momentul în care reduci la populație taxele pe care ei le plătesc ai crescut puterea de cumpărare, crește consumul, dar pe de altă parte generezi investiții care, prin crearea de locuri de muncă, prin dezvoltarea afacerilor la nivelul țării, pot genera venituri suplimentare ce pot să compenseze aceste reduceri de fiscalitate. Deci, avem 19% TVA în 2017 și 18% în 2018. Este o promisiune în programul de guvernare”, a mai spus vicepremierul Daniel Constantin.

Sursa Agerpres


Va avea loc in CURÂND. 150 de medici si asistente se pregătesc pentru OPERAȚIA acestui MILENIU. Detalii AICI.

Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here