loading...

Românii care lucrează în străinătate  au primit o veste mai puţin plăcută din partea statului.

Ce li se impune, prin noul Cod Fiscal?

Românii plecaţi la muncă în străinătate vor fi datori la stat: „5,5 la sută din salariul acestora REVINE STATULUI!”, nota jurnalmm.ro.
Prin noile reglementari, persoanele care nu au rezidenţă în România sunt obligate să îşi exercite drepturile cetăţeneşti prin plata contribuţiei integrale la CAS.

Începând din anul în curs, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoană din familie care contribuie la sistemul de sănătate.

Toţi românii din străinătate sunt obligaţi, în conformitate cu noile reglementări ale Codului Fiscal, să achite o contribuţie în cuantum de 5,5% din salariul minim valabil în anul respectiv.

Trebuie să se declare la ANAF pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 15 zile de la data când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Contribuția se plătește trimestrial, în data de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. În caz contrar, aceştia suportă sancţiunile prevăzute de lege.

Sursa: romaniatv.net

Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here