loading...

Minciunile perpetuate pe ambalajul cunoscutului analgezic Nurofen au iesit la iveala in Australia unde justitia a ordonat la inceputul acestei saptamani sa-l retraga de la rafturi pana la remedierea problemelor.

Practic firma de medicamente Reckitt Benckiser s-a folosit de publicitate mincinoasa pe abalajul Nurofen fiind vandut sub diferite ambalaje in functie de tipul de probleme tratate, desi ingredientul activ ramanea mereu acelasi.

Decizia survine in contextul in care, in luna martie, Comisia de Concurenta si Consum a Australiei (ACCC) a sesizat justitia.

Autoritatile australiene dau in judecata producatorul medicamentului Nurofen din cauza afirmatiilor false publicate pe ambalaje, scrie The Guardian.

Diverse sortimente de Nurofen – pentru dureri de spate, dureri menstruale, migrene, etc. – sunt vandute in Australia, uneori la preturi diferite, desi pachetele contin acelasi produs si uneori exact aceeasi cantitate de subtanta activa, 342 mg de ibuprofen lysine.

Curtea Federala a hotarat ca multinationala cu sediul in Marea Britanie se face vinovata de inselaciune, prezentand Nurofen in ambalaje diferite care contin acelasi ingredient, si anume 342 miligrame de lizinat de ibuprofen.

In acest context, instanta a decis retragerea in termen de trei luni a cutiilor de Nurofen vandute pentru tratarea durerilor de spate, migrenelor sau durerilor menstruale.

Compania a negat ca a incercat in mod deliberat sa induca in eroare consumatorii, insa a adaugat ca respecta decizia Curtii Federale.

Comisia Australiana pentru Competitie si Consumatori a anuntat ca va cere penalitati si costuri din partea companiei producatoare, dar si publicarea de dezmintiri.

O audiere ulterioara va stabili cuantumul amenzii aplicate grupului britanic.

Sursa: caplimpede.ro

 


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here