DISTRIBUIȚI
loading...

De VINERI intră în vigoare NOUL COD RUTIER. Amenzile cresc și de zece ori! Cei care consumă alcool și urcă la volan pot face închisoare. Permisul se ia pentru amenzi neplătite și alte nereguli.

Dacă sunt prinși vorbind la telefon în timp ce conduc un autoturism, șoferii riscă amenzi în cuantum de 1.600 de lei, la fel ca și în cazul în care nu poartă centura de siguranță, de zece ori mai mult decât amenzile de până acum, notează a1.ro.

Depășirea limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, înseamnă amenzi din clasa a V-a, care implică sancțiuni cuprinse între 21 și 50 de puncte amendă (între 1.680 și 4.000 de lei), plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.

Pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometri pe oră, când se produce un accident rutier urmat exclusiv de pagube materiale, se aplică sancțiuni din clasa a VI-a, care implică de la 51 până la 120 de puncte de amendă (între 4.080 și 9.600 de lei), la care se adaugă suspendarea permisului pentru un an. Dacă accidentul se soldează cu victime, perioada de suspendare a permisului se dublează la doi ani, informează onlinereport.ro.

Noul Cod Rutier mai prevede și sancțiuni dure pentru consumul de alcool la volan. Astfel, dacă un șofer se află la volan sub influența băuturilor alcoolice, cu o îmbibație alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge, respectiv 0,15 – 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni (21 la 50 puncte-amendă) și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile.

În cazul în care îmbibația alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


Sursa: .reporterntv.ro


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

Lasă un răspuns