loading...

De VINERI intră în vigoare NOUL COD RUTIER. Amenzile cresc și de zece ori! Cei care consumă alcool și urcă la volan pot face închisoare. Permisul se ia pentru amenzi neplătite și alte nereguli.

Dacă sunt prinși vorbind la telefon în timp ce conduc un autoturism, șoferii riscă amenzi în cuantum de 1.600 de lei, la fel ca și în cazul în care nu poartă centura de siguranță, de zece ori mai mult decât amenzile de până acum, notează a1.ro.

Depășirea limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, înseamnă amenzi din clasa a V-a, care implică sancțiuni cuprinse între 21 și 50 de puncte amendă (între 1.680 și 4.000 de lei), plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.

Pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometri pe oră, când se produce un accident rutier urmat exclusiv de pagube materiale, se aplică sancțiuni din clasa a VI-a, care implică de la 51 până la 120 de puncte de amendă (între 4.080 și 9.600 de lei), la care se adaugă suspendarea permisului pentru un an. Dacă accidentul se soldează cu victime, perioada de suspendare a permisului se dublează la doi ani, informează onlinereport.ro.

Noul Cod Rutier mai prevede și sancțiuni dure pentru consumul de alcool la volan. Astfel, dacă un șofer se află la volan sub influența băuturilor alcoolice, cu o îmbibație alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge, respectiv 0,15 – 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni (21 la 50 puncte-amendă) și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile.

În cazul în care îmbibația alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.

Sursa: .reporterntv.ro


Filmarea care se vrea ștearsă URGENT de pe internet, pentru că ar crea PANICĂ. VEDEȚI AICI, IMAGINI VIDEO NĂUCITOARE.

Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here