loading...

Iarna, autoturismele pot avea diverse probleme cauzate de ger. Îngheață lichidul de parbriz și benzina în rezervor, se lipesc portierele, etc. Sunt soluții practice. Dacă ai spirt poți rezolva una dintre probleme.

Este cunoscut faptul că benzina are și ea apă, nu în cantități mari, dar are. Apa poate să ajungă și din precipitații în cazul în care capacul este lăsat deschis chiar și pentru o scurtă perioadă.

În perioada rece a anului, cei care au mașini neadăpostite în garaj pot s-o pățească. Le îngheață benzina. Ce e de făcut? Preventiv, atunci când se anunță ger (sau după ce-ați pățit-o) puteți pune cam jumătate de sticlă de 0,5 l de alcool sanitar (spirt) la un rezervor aproape plin. Sfatul îl dau și unii mecanici. Se face „o reacție” cu apa. Mașina va porni mai ușor. Mulți spun că spirtul în ziua de azi e jumătate apă. Trebuie verificat dacă are tărie.


ATENȚIE! MAFIA PĂDURILOR VREA CA ACESTE INFORMATII să nu fie aflate de români. CLICK AICI PENTRU DETALII  !


Pe internet cineva afirma în cadrul unui forum: „Brazilienii au început să bage alcool în benzină pentru că ei îl obțin din trestie si îl folosesc pe post de combustibil. Acum au mașini care pot merge cu alcool 100%, dar la început îl amestecau cu benzina. La noi nu cred ca ar fi profitabil. Alcoolul cred ca e mai scump ca benzina.”

Este adevărat. În Brazilia se utilizează etanolul produs din trestie de zahăr. Peste 20% din combustibilul folosit în Brazilia este etanol, mult mai puțin poluant, dar mai scump pentru noi. Pentru a funcționa cu etanol și mașinile au anumite caracteristici ale motoarelor.

Legat de ștergătoarele de parbriz e bine să utilizați lichid care rezistă la temperaturi scăzute. Ușile nu se mai lipesc de chedere, dacă  acele cauciucuri ale chederelor  se ung cu antigel.

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here