loading...

Înregistrările prezentate de Sebastian Ghiță la România TV în foileton, unde prezintă diverse documente și înregistrări video și audio în care sunt implicate personaje publice precum Florian Coldea, prim-adjunctul șefului SRI, sau fostul președinte Băsescu, au încins spațiul public. Ghiță a prezentat fotografii ale familiilor Ghiță-Coldea, împreună cu copiii, și a susținut că în imagini apare și soția lui Coldea, la rândul său general în SRI. Ghiță spune că a fost în vacanță în Seychelles împreună cu familia Coldea și,la întoarcere, s-a întâlnit cu Dan Andronic.

Dan Andronic a confirmat miercuri seară, pentru Evenimentul Zilei și România TV, că s-a întâlnit cu generalul SRI Florian Coldea pe aeroportul din Istanbul, dar
spune că nu a vorbit cu Ghiță fiindcă nici nu îl cunoștea la acel moment. Ghiță adaugă că, în 2012, a fost în vacanță în Toscana cu Florian Coldea, precum și la Disneyland, în Paris.

În contextul acestor dezvăluiri, jurnalista PressOne și cadru didactic al Universității din București, Emilia Șercan, scrie pe Facebook că Florian Coldea ar putea fi tras la răspundere de ANI în baza unei legi.

„Ce nu a spus Sebastian Ghiță în înregistrarea din seara asta este dacă el a plătit și cheltuielile lui Florian Coldea din vacanțele în Seychelles, Toscana sau de la Paris. Și nu e exclus ca Ghiță să fi plătit pentru toată lumea, din moment ce în cazul vacanței din Țoșcă e făcută o singură factură pentru toți participanții. „Amănuntul” este unul important pentru că o vacanță în Seychelles costă mulți bani. Doar avionul este minim 600 de euro. De persoană. Nici vacanța
din Toscana nu pare să fi fost una ieftină, judecând după imaginile cu vila unde s-au cazat.

De ce e relevant cine a plătit vacanța familiei Coldea? Pentru că Legea privind integritatea în exercitarea funcțiilor publice le cere angajaților statului să declare în declarația de avere cadourile primite a căror valoare este mai mare de 500 de euro. În declarațiile de avere ale lui Florian Coldea nu figurează nimic menționat la secțiunea „Cadouri”. Având în vedere informațiile și dovezile lui Ghiță, generalul Coldea cred că ar trebui să prezinte măcar șefilor săi ierarhici (Hellvig și Iohannis) dovezile că și-a plătit singur vacanțele făcute cu Sebastian Ghiță, urmărit penal la acea vreme.

Dacă Ghiță i-a plătit vacanțele lui Coldea, iar el nu le-a declarat, acesta ar putea fi acuzat de fals în declarații de Agenția Națională de Integritate. Desigur, vorbim doar despre ipoteze, pentru că mi-e greu să cred că Agenția Națională de Integritate, condusă de un absolvent al unui curs postuniversitar al Academiei SRI, ar avea tupeu să-l ia la întrebări pe Coldea.

Oricum, indiferent cine a plătit acele vacanțe lucrurile stau la fel de prost pentru prim-adjunctul directorului SRI. (1)Ghiță era la acel moment urmărit penal de Parchetul General; (2) Ghiță avea relații contractuale cu SRI prin firmele sale. Purtătorul de cuvânt al SRI a declarat că la nivelul SRI se face „o evaluare” a situației, indiferent ce ar putea să însemne acest lucru. Dar controlul civil? Control civil al serviciilor secrete în țărișoara asta avem?”, încheie jurnalista citată.


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here