Atunci când visăm oameni dragi nouă, care au trecut în neființă, suntem destul de bulversați o perioadă. Ne întrebăm ce semnificație ar putea avea un astfel de vis și de ce ni se întâmplă așa ceva.

De obicei, asemenea vise semnifică faptul că omul respectiv are un sentiment de vină față de moartea regretatului, sau că iubirea față de cel mort a fost cu adevărat imensă, scrie Sanovnik.

Cu cât e mai curată conștiința visătorului în ceea ce îl privește pe cel decedat, cu atât mai rar îl va visa, cred psihologii francezi. Dacă, însă, acest om a rămas dependent social, emotioanl, material de cel decedat, atunci figura acestuia îl va urmări îndelung.

Uneori, se întâmplă ca oamenii să îi vadă în vis pe cei dragi lor trecuți în neființă în momente în care se află într-o situație grea. Acesta este un strigăt de ajutor din partea visătorului, care arată că omul este într-o situație grea din care nu vede cum ar putea ieși.

Cei care au, în mod frecvent, coșmaruri în care apare un apropiat decedat, fiind urmăriți de acesta, au un sentiment de vinovăție față de cel mort, pe care nu vor să o recunoască nici măcar în fața lor. Această „datorie” neplătită face ca mortul să apară în vis sub cele mai groaznice înfățișări.

Uneori, morții aduc visătorului o informație prețioasă, pe care ce decedat, practic, nu avea de unde să o știe. Aceste vise, întotdeauna, îi fac pe oameni să se gândească că lumea de dincolo există într-adevăr și că contactul dintre morți și vii este posibil. Asta pentru că se întâmplă, deseori, ca mesajul morților să se adeverească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here