loading...

Prin anii ’90 era la modă o farsă de prost gust făcută în special vârstnicilor. Erau sunaţi şi li se spunea că fericiţii câştigători ai unui concurs.

Pentru a intra în posesia câştigului, eraun îndrumaţi să meargă într-o anumită zi, la o anumită oraă, în faţa unei clădiri pulbice şi să mişte mâna dreaptă deasupra capului ca să poată fi reperat de reprezentantul ”societăţii” care îi va înmâna câştigul.

Bătrânul mergea, nu se întreba cum a câştigat la un concurs la care nu a participat, făcea cu mâna, dar nu venea nimeni! După un timp, în jurul său observa şi alţi vârstnici care făceau din mână…

Tipul acesta de farsă, susţinută doar de amuzamentul ieftin, a dispărut, pentru a lăsa loc altuia, mai eficient.

Caz concret: Vergil I. Popa, din comuna Grădiştea, judeţul Vâlcea, a primit un plic cu cinci foi A4, prin care era anuntat că a câştigat 17.000 de lei, la ”Jocul de 17.000 de lei”.

Ademeniţi cu 17.000 de lei, cadorisiţi cu tigăi la suprapreţ

În hârtii se aruncă nada: nu trebuie decât să tăiaţi ”cuponul”, să comandaţi două sau trei obiecte de uz casnic prezentate pe cele patru foi, apoi să trimiteţi cuponul la Oficiul Poştal 83, Căsuţa Poştală 75 din Bucureşti. Simplu. Cu litere foarte mici sunteţi anunţaţi că prin cuponul trimis intraţi în tombola prin care este desemnat câştigătorul celor 17.000 de lei. Adică nu aţi câştigat pur şi simplu, cum se explicitează cu scris mare, ci intraţi într-o urnă care va desemna ”fericitul câştigător”.

Între timp, primiţi vizita unui comis voiajor care vă aduce obiectele comandate pe cuponul trimis şi vă cere să faceţi plata. Dacă nu vreţi să plătiţi vi se arată cuponul: ”Păi, aţi semnat!”.

Sigur că pensionarul se fâstâceşte şi scoate banii! În ultimul timp se percepe cam 100 de lei pentru obiectele a căror provenienţă şi calitate este incertă – unele sunt chiar furate. Apoi sunteţi lăsat în plata Domnului! Aţi cumpărat tigăi la suprapreţ! Cine vreţi să vă mai lămurească? O căsuţă poştală?

Sursa: stireazilei.com


Filmarea care se vrea ștearsă URGENT de pe internet, pentru că ar crea PANICĂ. VEDEȚI AICI, IMAGINI VIDEO NĂUCITOARE.

Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here