Prin anii ’90 era la modă o farsă de prost gust făcută în special vârstnicilor. Erau sunaţi şi li se spunea că fericiţii câştigători ai unui concurs.

Pentru a intra în posesia câştigului, erau îndrumați să meargă într-o anumită zi, la o anumită oră, în faţa unei clădiri publice şi să mişte mâna dreaptă deasupra capului ca să poată fi reperat de reprezentantul ”societăţii” care îi va înmâna câștigul.

Bătrânul mergea, nu se întreba cum a câștigat la un concurs la care nu a participat, făcea cu mâna, dar nu venea nimeni! După un timp, în jurul său observa şi alţi vârstnici care făceau din mână…

Tipul acesta de farsă, susţinută doar de amuzamentul ieftin, a dispărut, pentru a lăsa loc altuia, mai eficient.

Caz concret: Vergil I. Popa, din comuna Grădiştea, judeţul Vâlcea, a primit un plic cu cinci foi A4, prin care era anuntat că a câştigat 17.000 de lei, la ”Jocul de 17.000 de lei”.

Ademeniţi cu 17.000 de lei, cadorisiţi cu tigăi la suprapreț

În hârtii se aruncă nada: nu trebuie decât să tăiaţi ”cuponul”, să comandaţi două sau trei obiecte de uz casnic prezentate pe cele patru foi, apoi să trimiteţi cuponul la Oficiul Poştal 83, Căsuţa Poştală 75 din Bucureşti. Simplu. Cu litere foarte mici sunteţi anunţaţi că prin cuponul trimis intraţi în tombola prin care este desemnat câștigătorul celor 17.000 de lei. Adică nu aţi câştigat pur şi simplu, cum se explicitează cu scris mare, ci intrați într-o urnă care va desemna ”fericitul câștigător”.

Între timp, primiți vizita unui comis voiajor care vă aduce obiectele comandate pe cuponul trimis şi vă cere să faceți plata. Dacă nu vreți să plătiți vi se arată cuponul: ”Păi, ați semnat!”.

Sigur că pensionarul se fâstâcește şi scoate banii! În ultimul timp se percepe cam 100 de lei pentru obiectele a căror proveniența şi calitate este incertă – unele sunt chiar furate. Apoi sunteţi lăsat în plata Domnului! Aţi cumpărat tigăi la suprapreț! Cine vreți să vă mai lămurească? O căsuța poștala?

Sursa: stireazilei.com

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here