loading...

Micul dejun este o masă care nu trebuie să lipsească pentru nicio persoană. Mulți o înlocuiesc cu cafea, țigări, sau un  sandwich nu tocmai sanatos. Musli este o variantă foarte bună pentru micul dejun.

Reprezinta o combinație de cereale, fructe uscate, nuci si semințe. Nu este singura opțiune, dar pentru cei grăbiți poate fi și o variantă practică. Alimentul a fost inventat in anul 1900 de către medicul elvețian Maximilian Bircher-Benner, ca hrană pentru pacienții săi din spital.

Preparatul are foarte puține grăsimi, dar multe fibre, fiind recomandat pentru cei ce se luptă cu kilogramele în plus, in prevenirea constipației, a hemoroizilor, a
cancerului si chiar a bolilor cardiovasculare.
În magazine sunt  mai multe sortimente de musli la prețuri de 8,5-12 lei/kg. Sunt și produse mai scumpe. Pentru diabetici se recomandă produsul simplu, fără zahăr și fulgi de ciocolată. Mulți își pot prepara această hrană acasă.
Pentru a pregăti musli, aveți nevoie de ovăz uscat, bucăți de fructe proaspete (mere, struguri, fructe de pădure , banane, mango etc), suc de lămâie, nucă măcinată, semințe si produse lactate (iaurt sau lapte).  Un astfel de mic dejun cu siguranță este unul dintre cele mai sănătoase pe care le poți servi.

Cei care nu beau lapte pot folosi pentru înmuierea  produsului lapte de soia, compot sau apă.

NEWS ALERT
Conductele Baigong! Au 150 de mii de ani vechime și sunt radioactive


Beneficiile consumului de musli sunt multiple, de aceea ar fi bine ca, măcar la o masă pe zi să mâncați sănătos.

Sursa:sanatate.acasa.ro


Dacă ți-a plăcut acest articol îl poți aprecia apăsând butonul like.

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here