NEWS ALERT
Viorica Dancila, interviu de cascadorii rasului. Propunerea de premier a PSD crede ca Iran si Pakistan sunt in UE - video

Această femeie nu este dorită în Bulgaria, cel puțin în anumite cercuri. Oameni din aceste pături sunt cutremurați doar la apariția sa. Nu este vorba de vreun killer, ci de tânăra de 43 de ani, Laura Codruța Kovesi, procuror-general al DNA România.

Kovesi se află în Bulgaria la invitația presedinteleui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Lozan Panov, însă, la conferința organizată alături de magistrații bulgari, nu s-a ivit niciun procuror. Nu a venit nici majoritatea membrilor Curții Supreme, cu excepția unor așa-numiți rebeli, scrie Ivan Bedrov pentru Deutsche Welle Bulgaria

Nu este nicio surpriză. Procurorul general, alături de cele mai mari partide politice, tremură când aude de România. Necesitatea de reformă în rândul procurorilor nu mai este nici măcar pentru mass-media o prioritate, cum de altfel lipsește și din dezbaterile din campaniile electorale. Nu există niciun fel de discuție despre corupția generalizată și despre cum aceasta a ajuns să guverneze țara, spune jurnalistul.

Procurorul general nu a găsit timp să se întâlnească cu Kovesi, însă a găsit timp pentru alte nimicuri. La fel s-a întâmplat și în urmă cu doi ani, când fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a venit în Bulgaria. E cunoscut că premierul Boiko Borisov evită să pronunțe numele României, ba chiar susține că Bulgaria i-a întrecut demult pe vecinii de la nord în lupta cu corupția.

„Spre deosebire de doamna Kovesi, eu nu am susținerea unui Klaus Iohannis”, a spus președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Lozan Panov. În Bulgaria există magistrați care înțeleg seriozitatea problemei, există cetățeni care se luptă pentru reforma justiției. Există și politicieni care fac acest lucru. Însă cele mai mari partide politice și presa care le slujește evită această temă, încheie jurnalistul citat.

Comparativ cu ce spune Deutsche Welle, Antena 3.ro a prezentat astazi o scrisoare in care un europarlamentar bulgar atrage atentia ca doamna Kovesi a venit in Bulgaria sa stea la masa cu magistrati care preprezinta interesele oligarhilor.

Un europarlamentar bulgar, coleg cu Monica Macovei în grupul conservatorilor europeni, Nikolay Barekov, a fost agresat atunci când a vrut să participe zilele trecute la conferința pe care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a ținut-o la Sofia.

El afirmă că i s-ar fi zdrobit degetele de la mâini de mai mulţi bodyguarzi. El o acuză pe Kovesi că a participat în Bulgaria la campania electorală a partidului unui oligarh cu afaceri în România şi legături în Rusia.

Barekov a trimis o scrisoare Laurei Codruța Kovesi în care îi transmitea că va fi folosită de Mafie în timpul vizitei în Bulgaria. Europarlamentarul bulgar a trimis o copie a scrisorii și președintelui Klaus Iohannis. Scrisoarea i-a fost trimisă lui Kovesi pe 12 martie înainte de a pleca la Sofia.

Îți dai seama că vei sta umăr la umăr, la Sofia, cu judecătorii și avocații oligarhiei?, îi transmitea Barekov lui Kovesi. Vă stau la dispoziție pentru întrebări suplimentare pentru a vă prezenta dovezi privind modul în care Lozan Panov, Ivo Prokopiev și Hristo Ivanov, care vor fi gazdele tale la Sofia protejează numai interesele mafiei în politică și nu au nici un interes să ducă un război împotriva corupției, pentru că astfel ar trebui să fie primele sale victime, mai spune europarlamentarul bulgar, un bun prieten al Monicăi Macovei.

Ivo Prokopiev este unul din cei mai importanți oameni de afaceri din Bulgaria, fiind președintele Asociației Industriașilor. El deține și un trust de presă, dar prin Alfa Finance Holding are afaceri și în România. Despre acesta se spune că are legături în Rusia. Acesta este acuzat că ar fi şeful Mafiei Capital. Hristo Ivanov a fost ministrul Justiţei în guvernul Borisov. Este liderul partidului Da, Bulgaria care a organizat manifestaţia pro DNA de la Sofia în semn de solidaritate cu mitingul din Piaţa Victoriei. Lozan Panov este preşedintele Curţii Supreme de Justiţie de la Sofia.

Scrisoarea a fost prezentată de Alessandra Stoicescu în emisiunea 100 de minute.

Cel mai citit articol de astăzi

NEWS ALERT
YouTube schimba regulile jocului. Lovitura crancena pentru cei care faceau bani din reclame pe platforma video
Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns