loading...

Această femeie nu este dorită în Bulgaria, cel puțin în anumite cercuri. Oameni din aceste pături sunt cutremurați doar la apariția sa. Nu este vorba de vreun killer, ci de tânăra de 43 de ani, Laura Codruța Kovesi, procuror-general al DNA România.

Kovesi se află în Bulgaria la invitația presedinteleui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Lozan Panov, însă, la conferința organizată alături de magistrații bulgari, nu s-a ivit niciun procuror. Nu a venit nici majoritatea membrilor Curții Supreme, cu excepția unor așa-numiți rebeli, scrie Ivan Bedrov pentru Deutsche Welle Bulgaria

Nu este nicio surpriză. Procurorul general, alături de cele mai mari partide politice, tremură când aude de România. Necesitatea de reformă în rândul procurorilor nu mai este nici măcar pentru mass-media o prioritate, cum de altfel lipsește și din dezbaterile din campaniile electorale. Nu există niciun fel de discuție despre corupția generalizată și despre cum aceasta a ajuns să guverneze țara, spune jurnalistul.

Procurorul general nu a găsit timp să se întâlnească cu Kovesi, însă a găsit timp pentru alte nimicuri. La fel s-a întâmplat și în urmă cu doi ani, când fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a venit în Bulgaria. E cunoscut că premierul Boiko Borisov evită să pronunțe numele României, ba chiar susține că Bulgaria i-a întrecut demult pe vecinii de la nord în lupta cu corupția.

NEWS ALERT
Viaţa îi zâmbeşte din nou mamei care şi-a îngropat fiicele de 9 şi 15 ani, ucise de soţ. Femeia este însărcinată cu gemene

„Spre deosebire de doamna Kovesi, eu nu am susținerea unui Klaus Iohannis”, a spus președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Lozan Panov. În Bulgaria există magistrați care înțeleg seriozitatea problemei, există cetățeni care se luptă pentru reforma justiției. Există și politicieni care fac acest lucru. Însă cele mai mari partide politice și presa care le slujește evită această temă, încheie jurnalistul citat.

Comparativ cu ce spune Deutsche Welle, Antena 3.ro a prezentat astazi o scrisoare in care un europarlamentar bulgar atrage atentia ca doamna Kovesi a venit in Bulgaria sa stea la masa cu magistrati care preprezinta interesele oligarhilor.

Un europarlamentar bulgar, coleg cu Monica Macovei în grupul conservatorilor europeni, Nikolay Barekov, a fost agresat atunci când a vrut să participe zilele trecute la conferința pe care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a ținut-o la Sofia.

El afirmă că i s-ar fi zdrobit degetele de la mâini de mai mulţi bodyguarzi. El o acuză pe Kovesi că a participat în Bulgaria la campania electorală a partidului unui oligarh cu afaceri în România şi legături în Rusia.

Barekov a trimis o scrisoare Laurei Codruța Kovesi în care îi transmitea că va fi folosită de Mafie în timpul vizitei în Bulgaria. Europarlamentarul bulgar a trimis o copie a scrisorii și președintelui Klaus Iohannis. Scrisoarea i-a fost trimisă lui Kovesi pe 12 martie înainte de a pleca la Sofia.

Îți dai seama că vei sta umăr la umăr, la Sofia, cu judecătorii și avocații oligarhiei?, îi transmitea Barekov lui Kovesi. Vă stau la dispoziție pentru întrebări suplimentare pentru a vă prezenta dovezi privind modul în care Lozan Panov, Ivo Prokopiev și Hristo Ivanov, care vor fi gazdele tale la Sofia protejează numai interesele mafiei în politică și nu au nici un interes să ducă un război împotriva corupției, pentru că astfel ar trebui să fie primele sale victime, mai spune europarlamentarul bulgar, un bun prieten al Monicăi Macovei.

Ivo Prokopiev este unul din cei mai importanți oameni de afaceri din Bulgaria, fiind președintele Asociației Industriașilor. El deține și un trust de presă, dar prin Alfa Finance Holding are afaceri și în România. Despre acesta se spune că are legături în Rusia. Acesta este acuzat că ar fi şeful Mafiei Capital. Hristo Ivanov a fost ministrul Justiţei în guvernul Borisov. Este liderul partidului Da, Bulgaria care a organizat manifestaţia pro DNA de la Sofia în semn de solidaritate cu mitingul din Piaţa Victoriei. Lozan Panov este preşedintele Curţii Supreme de Justiţie de la Sofia.


ATENȚIE! Poate să ne explice cineva ce DUMNEZEU se află în IMAGINILE URMĂTOARE?. DETALIILE DE AICI nu au putut găsi niciun răspuns logic.


Scrisoarea a fost prezentată de Alessandra Stoicescu în emisiunea 100 de minute.


Dacă ți-a plăcut acest articol îl poți aprecia apăsând butonul like.

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here