NEWS ALERT
USL traieste! Cum a ajuns Iohannis, cu ajutorul liberalilor, sa il scape pe pesedistul Robert Negoita de puscarie

După prima etapă de înscriere a copiilor în clasele pregătitoare, unele unităţi de învăţământ, în general cele cu renume, sunt obligate să înfiinţeze noi clase, în contextul în care numărul celor înscrişi e mult mai mare decât cel prevăzut în planul de şcolarizare.

Cum legislaţia permite acest lucru, inspectoratul şcolar şi directorii vor fi obligaţi să găsească spaţiile necesare înfiinţării altor clase, dar şi personalul didactic care să le predea noilor elevi.

La Şcoala Gimnazială nr. 30 din Timişoara, în urmă cu două zile erau înscrişi 239 de micuţi, cu toate că, potrivit planului de şcolarizare, numărul locurilor era de 150. Prin urmare, unitatea de învăţământ va avea zece clase pregătitoare, cu patru în plus. Această situaţie, de supraaglomerare, durează de câţiva ani, scrie Renaşterea bănăţeană.

Mihaela Şora, directoarea şcolii, a declarat că, într-o primă etapă, pentru a asigura spaţiile necesare, a transformat demisolul în săli de clasă, câştigând astfel încă şase încăperi.

Tot pentru mărirea capacităţii şcolii, la un moment dat, a existat un plan de mansardare a unităţii de învăţământ. „Am avut şi un proiect, dar nu exista şi un studiu de rezistenţă, aşa că am fost obligaţi să-l abandonăm”, a precizat Mihaela Şora.

Potrivit sursei citate, în prezent, până când vor începe lucrările de extindere a şcolii, se doreşte cumpărarea de containere, fiind vorba de 16 module. „O parte vor fi închiriate, iar altele vor fi cumpărate”, a spus Mihaela Şora.

Cât despre motivul pentru care foarte mulţi părinţi aleg această unitate de învăţământ, directoarea susţine că nu are legătură cu notorietatea învăţătorilor. „Avem cinci cadre didactice titulare, din care o învăţătoare va intra la pensie, iar o alta mai are doar patru ani până când se va retrage din activitate şi, ca urmare, ea va prelua o clasă I”, a spus Mihaela Şora.

„Celelalte titulare sunt la noi de patru sau cinci ani, deci nu poate fi vorba de notorietate”, a precizat directoarea. Ea a explicat că, în perioada când au loc pretransferurile, pe lângă multele criterii pe care trebuie să le îndeplinească un dascăl care intenţionează la lucreze la Generală 30, cel mai important este că trebuie să obţină nota zece la inspecţia la clasă.

„Este foarte important în meseria noastră cum predăm, cum ne facem percepuţi de elevi”, a subliniat directoarea instituţiei de învăţământ.

Sursa: renasterea.ro.

Cel mai citit articol de astăzi

NEWS ALERT
Liviu Pop: Trebuie modificată legea Educaţiei astfel încât un profesor exclus din învăţământ să nu mai poată intra în sistem o perioadă
Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns