Ziua acești băieței sunt niște copii obișnuiți. Iar noaptea corpul lor se modifică…

Frații Abdul Rasheed și Shoaib Ahmed locuiesc în Pakistan. Abdul are nouă ani, iar fratele lui — treisprezece. Acești băieței suferă de o boală rară și misterioasă. În timpul zilei ei arată absolut normal.

Însă cum numai apune soarele, ei pur și simplu „se sting”. Starea lor nu poate fi numită somn, ci mai mult comă — copiii sunt complet paralizați, nu pot vorbi, cu toate că aud ce se întâmplă în jurul lor.

 

Profesorul doctor Javed Akram de la Institutul Științelor Medicale din Pakistan cercetează acest fenomen unic: „Considerăm că suntem datori să aflăm ce se întâmplă cu ei. Specialiștii noștri au efectuat o mulțime de teste, încercând să înțeleagă de ce acești băieței, care sunt foarte activi ziua, își pierd complet puterile odată cu sosirea nopții și nu-și pot deschide nici măcar ochii.”

Mohammad Hashim, tatăl băieților, nu mai speră să afle ce fel de afecțiune misterioasă îi chinuie copiii. El este o persoană superstițioasă și crede că cineva i-a blestemat fiii. De aceea, el caută pentru ei diverși vraci și tămăduitori, sperând că ei vor putea să îndepărteze vraja și își apropie activ copiii de religie.

Frații au trecut deja aproximativ 300 de teste și investigații, însă nimeni așa și nu poate spune care este cauza stării lor uimitoare. Medicii afirmă că totul ar putea fi determinat de o anomalie genetică, apărută datorită incestului: părinții copiilor sunt veri. Ei au avut șase copii, dintre care doi au murit la vârste fragede. Băiețeii au două surioare, însă se pare că misterioasa afecțiune le-a ocolit.

Medicii din întreaga lume încearcă să înțeleagă misterul „băiețeilor însoriți”. Până acum ei au reușit doar să creeze o cură terapeutică, care le permite copiilor să nu intre complet în stare vegetativă, ci să-și păstreze măcar puține forțe.

Acum frații pot rămâne activi până la ora 22:00, cu toate că înainte intrau în comă odată cu apusul soarelui. „Ei se simt cu mult mai bine. Sperăm că treptat tratamentul îi va vindeca de această boală”, — spune tatăl lor.

În ciuda afecțiunii lor misterioase, Abdul și Shoaib rămân băieței obișnuiți — activi și neastâmpărați. Ei recunosc că le place atenția, pe care le-o acordă medicii și presa, precum și mâncarea gustoasă, cu care sunt serviți în timpul investigațiilor. Frații au multe planuri de viitor: Shoaib vrea să devină învățător, iar Abdul are de gând să-și continue educația religioasă.

Sursa: www.perfectmedia.tv

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here