În timpul regimului comunist,  când Arsenie Boca era închis, mama sa a murit după o boală necruţătoare. Legendele spun că marele duhovnic a fost prezent la căpătâiul mamei sale, deşi el era în colonia de muncă de la Canal.

loading...

Potrivit publicaţiei Adevărul, prezenţa fizică a sfântului Arsenie Boca la înmormântarea mamei sale, în decembrie 1951, în localitatea Hălmagiu, din judeţul Arad, rămâne doar o legendă, atâta vreme cât niciun document oficial nu consemnează aşa ceva.

Istoricul Florian Bichir, membru al Colegiului CNSAS, care a studiat dosarele părintelui şi a scris trei cărţi despre viaţa celui mai mare duhovnic al secolului XX, spune că zvonul că Arsenie Boca a fost prezent la înmormântarea mamei sale a pornit de la un turnător din sat, care s-a dus la Securitate şi a spus că mai mulţi ţărani l-au văzut pe acesta la înmormântarea mamei sale. „Aşa se face că toată viaţa lui, Arsenie Boca a fost întrebat de securişti cum a ajuns la Hălmagiu, el fiind atunci închis în colonia de la Canal“, spune Bichir.

Lector univ. dr. Carmen Ciornea, care a studiat dosarele mai multor preoţi în arhivele CNSAS, precizează că singura menţiune în arhivele CNSAS se află consemnat următorul lucru: „În această perioadă, a murit Creştina, mama Părintelui (6 decembrie 1951) cauza: cancer. Părintele a mărturisit că a simţit momentul adormirii mamei sale”.

Psihologul Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, a povestit într-un interviu acordat agenţiei de presă AGERPRES că  mai mulţi oameni spun că l-au văzut la înmormântarea mamei lui, care avusese loc la sute de kilometri distanţă faţă de locul închisorii. „A fost. L-am întrebat dacă a fost, cum a ajuns, iar el a confirmat că a fost. A spus: «Am fost. Cu ajutorul lui Dumnezeu!».

Conducerea penitenciarului unde era reţinut a dat telefon la Poliţia din Hălmagiu care a confirmat că l-au văzut la înmormântarea mamei, iar când unul dintre poliţişti a vrut să stea de vorbă cu el, s-a făcut nevăzut”, a mărturisit Zoe Dăian. În dosarul său, securiştii au consemnat date despre minunile întâmplate la Canalul Dunăre- Marea Neagră. „În regiunea noastră, raionul Haţeg, circulă zvonul despre Boca Arsenie, cum că în timpul cât a fost la Canal s-au întâmplat mai multe „minuni”. Că unde lucra el se surpa pământul şi era mutat de la o lucrare la alta, dar până la urmă a fost nevoie să fie pus în libertate”, conform documentelor CNSAS.


ATENȚIE! VĂ AVERTIZĂM că dacă dați CLICK AICI veți urmări IMAGINI video NĂUCITOARE. Filmarea poate crea panică de aceea nu va fi afișată pe această pagină.

Citeste mai mult: adev.ro/osneag


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here