NEWS ALERT
Află cine te suna folosind număr necunoscut! Instalează-ți aplicația gratuit!

A șasea mare extincție se pare că a început mai devreme decât ar fi sperat specialiștii cu o ”anihilare biologică” a faunei. Mai mult de 30% dintre animalele vertebrate, pești, păsări, amfibieni, reptile și mamifere au început să-și reducă numărul, ne spun statisticile care măsoară ultimele tendințe.

Potrivit Euronews.com , citat de Evenimentul Zilei, este o distrugere biologică globală”, ne spune Rodolfo Dirzo, profesor la Universitatea Stanford și coautor al studiului publicat în domeniu. Cercetătorii au descoperit că mamiferele și-au pierdut cel puțin o treime din habitatul natural. 40% dintre mamifere, printre care rinoceri, urangutani, gorile și multe feline mari supraviețuiesc în zilele noastre cu 20% mai puțin decât o făceau inițial, pe teritoriile lor.

Studiul trage un semnal de alarmă despre accelerata pierdere a biodiversității. Mai multe specii de mamifere care acum câțiva zeci de ani erau în siguranță, au devenit acum specii pe cale de dispariție. E vorba inclusiv de lei, gheparzi și girafe.

Practic, a șasea mare extincție va fi mult mai amplă decât dispariția dinozaurilor, acum 66 milioane de ani, în urma unui catastrofal impact cu un meteorit.

În medie, două specii de vertebrate dispar anual. Studiul prezintă și regiunile tropicale ca fiind mai predispuse declinului speciilor. În zonele de climă temperată dispar mai puține specii.

Jumătate din numărul animalelor ce existau cândva pe planeta noastră nu mai există, iar autorii studiului descriu această pierdere ca pe o ”distrugere masivă a celei mai mari diversități biologice din istoria Pământului”.

Principalele cauze ale extincțiilor sunt pierderile habitatului natural, consumul exagerat, poluarea, speciile invazive și epidemiile. Schimbările de climă predispun la amenințări majore în următoarele decade, iar urșii polari și mediul care pentru ei devine din ce în ce mai neprietenos sunt exemple grăitoare ale acestei realități crude.

Cel mai citit articol de astăzi

NEWS ALERT
A intrat cu masina la stomatolog! Cum s-a întamplat?
Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

2 COMENTARII

  1. Din contra, in Romania fauna a luat-o razna.In ultimii ani vedem cum ursii, porcii mistreti, vulpile serpii, lupii, cainii vagabonzi, etc. s-au inmultit exponential.S-ar putea ca acest fenomen sa fie un avertisment pt extinctia de care fac atentionare cercetasii.
    Alta este marea problema, si anume inmultirea necontrolata a populatiei umane corelata direct cu degradarea accelerata a mintii/mentalitatii/ratiunii si care au ca efecte poluarea globala si degradarea calitatii vietii in general (hrana, confort, igiena, stiinta, arta, educatie, etc.).Din curba cresterii populatiei pe ultimii 1500 ani, rezulta ca in 2035+/-3 se va produce o scadere masiva a populatiei datorita cel mai probabil unui conflict nuclear global.Putinii supravietuitori vor fi dintre cei a caror minte va fi cea mai performanta.DECI: aveti grija de mintea voastra!

Lasă un răspuns