NEWS ALERT
Moise Guran il demoleaza pe Klaus Iohannis. "Adio, domnule Iohannis! Cât ne folosește un președinte paralizat de frică?"

Victoria forțelor irakiene împotriva Statului Islamic și eliberarea orașului Mosul au fost sărbătorite cu mare fast de către soldați, dar și de civilii eliberați de sub opresiunea luptătorilor jihadiști.

Luni, premierul irakian Haider al-Abadi a declarat o „victorie toatală” împotriva Statului Islamic din Mosul, care acaparase orașul în vara lui 2014.

Bătălia condusă de forțele irakiene ajutate de coaliția internațională pentru eliberarea orașului a început în octombrie 2016, iar în operațiunile de amploare au murit sute de mii de oameni. Cartiere întregi din Mosul au fost distruse complet, iar 900.000 de oameni au rămas pe drumuri. Organizația Amnesty International a numit conflictul „o catastrofă civilă”, după ce peste 5.800 de civili și-au pierdut viața în altercațiile dintre cele două tabere.

Imaginile surprinse în Mosul arată cum soldații irakieni au scos pe stradă un luptător jihadist, pe jumătate dezbrăcat și cu fața plină de noroi. Pentru jihadiștii ISIS capturați, urmează un șir lung de umilințe și abuzuri din partea trupelor irakiene, relatează presa locală, ca o răzbunare pentru violențele și abuzurile la care au supus civilii, în special femeile.

Coaliţia antijihadistă condusă de SUA anunţă că forţele irakiene au recucerit Mosulul de la Statul Islamic

Coaliţia internaţională antijihadistă condusă de Statele Unite a felicitat luni forţele irakiene pentru recucerirea Mosului de la gruparea Statul Islamic, după ce premierul irakian a declarat victoria în acest oraş în nordul ţării, relatează The Associated Press.

Comandamentul Central american a anunţat că ”în pofida faptului că mai există zone în vechiul oraş Mosul care este necesar să fie curăţate de dispozitive explozive şi eventuali luptători ai Statului Islamic care se ascund”, forţele irakiene ”deţin acum ferm controlul asupra Mosulului”.

Coaliţia a asigurat un sprijin aerian crucial forţelor irakiene după lansarea ofensivei la Mosul, în octombrie.

Locotenent-generalul Stephen Townsend a îndemnat ”să nu se facă nicio greşeală, numai această victorie nu elimină Statul Islamic şi există în continuare lupte dure de înfruntat”.

Însă el a subliniat că pierderea oraşului de către jihadişti reprezintă o ”o lovitură decisivă”.

Premierul irakian s-a întors la Mosul luni şi a declarat victoria împotriva grupării Statul Islamic în acest oraş din nordul ţării, după nouă luni de lupte urbane epuizante.

Haider al-Abadi a declarat luni, într-o mică tabără, la periferia oraşului vechi Mosul – unde s-au purat lupte crâncene în ultimele zile -, că forţele irakiene au obţinut victoria ”prin sângele martirilor noştri”.

El a făcut mai multe anunţuri asemănătoare în ultimele zile, în pofida faptului că luptele continuau, şi a vizitat Mosul duminică pentru a felicita trupele.

Lupte sângeroase se purtau luni, cu doar câteva ore mai înainte de declaraţia lui al-Abadi şi era neclar dacă ultimii jihadişti au fost înfrânţi.

Mii de oameni au fost ucişi în bătălia de la Mosul, iar peste 897.000 de persoane au fugit din calea confruntărilor.

Sursa: digi24.ro

Cel mai citit articol de astăzi

NEWS ALERT
Nu e o glumă! Un bărbat din Câmpulung îşi dă vila la schimb pe 100.000 de Biblii
Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns