NEWS ALERT
Actorul Victor Rebengiuc, VERDICT trist. "Mi-am dorit să nu mor în comunism. N-am izbutit chestia asta. O să mor în comunism!"

Diagnosticată cu o formă rară de cancer provocat de implanturile mamare, o femeie transmite un mesaj tuturor semenelor, spunându-le să se gândească de două ori înainte de a face operaţii de mărire a sânilor.

În timp ce unele femei fac operaţii de reconstrucţie după cancerul de sân, altele recurg la implanturi pentru a se simţi mai confortabil.

Cele mai multe femei nu sunt probabil conștiente că pot face o formă rară cancer, asociat implanturilor mamare – limfom cu celule mari anaplazice (ALCL). Deși riscul este scăzut, până în prezent au fost raportate 359 de cazuri la nivel global, inclusiv nouă decese, transmite CBS News.

O pacientă, Kimra Rogers, din Idaho, SUA, a aflat că are cancer anul trecut, după ce a descoperit o tumoare sub braț. „Am simțit o masă care avea dimensiunea unui ou, un ou spre  o lămâie, era foarte mare”, a declarat Rogers pentru CBS News.

Mai târziu, a fost șocată să descopere că forma sa de cancer e legată de implanturile cosmetice care i-au fost puse în urmă cu 17 ani. „Nu am fost niciodată informată că m-aş putea îmbolnăvi de cancer. Practic, mi-au spus că sunt 100 la sută în siguranță „, a adăugat ea.

NEWS ALERT
Muncitor roman, TORTURAT la o ferma din Italia. Chinurile groaznice la care l-a supus patronul sau

Deşi chimioterapia și radioterapia au fost suportate de asigurările de sănătate, eliminarea implanturilor i-a fost refuzată, pe motiv că drepturile sale de recurs au fost „epuizate”.

Acum, Rogers dorește să avertizeze alte femei cu privire la riscul limfoamelor anaplastice cu celule mari, asociate implantului mamar. „Aş vrea să le transmit că dacă vor să-şi pună implanturi, să se gândească de două ori”, a declarat ea pentru KIVITV. „Într-adevăr, dacă mi-ar fi spus,” hei, există riscul să faceţi cancer „, aș fi luat în considerare acest lucru”, a mai spus Rogers.

Kimra Rogers

În prezent, femeile au posibilitatea de a alege între implanturi siliconice netede și cele texturate, care sunt ușor mai ferme și nu se mișcă în jur.

Numai că implanturile mamare cu textură sunt cele pe care cercetările le asociază cu ALCL. Chiar dacă doar 15% din implanturile folosite în SUA sunt texturate, FDA spune că majoritatea femeilor care au dezvoltat limfomul – 203 din 231 de cazuri- au primit implanturi texturate.

„Vedem că aceasta se întâmplă cel mai frecvent în jurul unui implant texturat”, a declarat Dr. Clemens pentru CBS News.

„Deci, ştim că ceea ce declanşeaza limfomul este o stare inflamatorie cronică, de lungă durată, care poate fi luată drept o reacţie alergică în cazul unor astfel de pacienţi. Dar stimulează o parte a sistemului imunitar şi, la anumite persoane sensibile genetic, se transformă într-un limfom”, a explicat Clemens.

Dr. Clemens explică diferenţele dintre implanturile siliconice texturate şi cele netede

În timp ce experții insistă că apariţia cancerului este rară, femeile sunt sfătuite să meargă la medic dacă observă orice modificare a implanturilor sau a sânilor.

Cel mai citit articol de astăzi

loading...
Loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns