NEWS ALERT
Teparii romani nu se lasa. Iata cum functioneaza metoda "mortul-viu"

120 de copii din judeţul Iaşi au văzut pentru prima dată marea, anul acesta. Fericirea micuţilor s-a datorat preotului Dan Damaschin, un preot misionar cu suflet mare, care a făcut tot posibilul pentru a strânge banii necesari, cu ajutorul enoriaşilor din parohie şi al sponsorilor.

Parintele Dan Damaschin a ales 120 de copii nevoiaşi, dar cu rezultate bune la învăţătură, şi i-a însoţit în tabără, în staţiunea Mamaia, unde au fost cazaţi în pensiuni de trei şi patru stele, în perioada 2-9 iulie 2017.

Dan Damaschin este preot paroh la Biserica „Naşterea Domnului” de la Maternitatea „Cuza-Vodă” din Iaşi şi a iniţiat mai multe proiecte pentru familiile nevoiaşe.

„Slavă Domnului, totul a ieşit aşa cum ne-am propus, poate chiar mai bine. Pot spune că este cel mai reuşit proiect de anul acesta. Nu ştiu cum să descriu starea lor de bucurie: aproape toţi copiii au văzut acum pentru prima dată marea, plaja, nisipul. Marea era ceva din cărţi sau de la televizor. Apoi, am mers cu toţi 120 la plajă, toţi la masă, de trei ori pe zi, ne-am jucat cu toţi.

Am fost în staţiune, la desert, cu toţi 120, de trei ori pe zi. Pizza, îngheţată şi alte dulciuri. Eu sunt copleşit de emoţie după aceste zile şi le mulţumesc tuturor oamenilor care au donat bani şi au făcut posibilă această tabără, a declarat preotul Dan Damaschin, citat de Adevărul.

Pe pagina personală de Facebook, preotul a postat impresiile după această tabără:

„Mă întreabă lumea, prietenii, cunoscuții si credincioșii: ’cum a fost la mare?’ Sincer să fiu… cumplit!

Câteva ore de somn pe noapte, (nu pentru ca aş fi facut băi romantice în mare, ci pentru că, deh, mai schimbă omul un scutec, mai închide un televizor ’uitat’ deschis la 2 noaptea, un aer condiţionat, etc.) şi mai ales aerosolii şi inviorarea de la 7.00 sunt înfiorătoare.

Peste zi… Am invatat pe de rost, in zecile de ore de prin hipermarketuri, eu, om cu diabet, preturile la toate inghetatele, napolitanele, ciocolatele, cornurile, caramelele, sucurile, harbujii (c-asa le zice pe la noi), scutecele si absorbantele posibile si imposibile.

Ce-i drept, marea este frumoasa sau asa mi s-a parut in fiecare dimineața, amiaza si seara, la impartitul deserturilor sau la postul elitist de salvamar. Nu stiu daca apa este calda sau rece, daca soarele arde sau nu, pentru ca nu am avut timp de ’prostii’.

Partea buna este ca am invatat sa negociez la sânge preturile la saltelele irecuperabile, la pizza, la cearșafurile rupte şi, da, ca din când in când, orice copil, indiferent de vârstă, are nevoi fiziologice sau rău de masină.

Dar, daca ma întrebați „daca a meritat aventura?” va voi răspunde, fara nici o ezitare, de o mie de ori: DA!!! Da, pentru bucuria copiilor care au vazut si au facut baia vietii lor in mare! Da, pentru copiii care s-au culcat satui, curati, in paturi de 4 stele! Da, pentru ca niciodata, dar niciodata, nu mi s-au părut mai bune deserturilor si băuturile răcoritoare, ca in aceste zile!

Da, pentru ca Delfinariu, poneii, terasele, hora, filmele şi discoteca nu sunt monopolul copiilor de bani gata de prin Costinești sau Mamaia! Chiar daca voi mânca un an întreg mămăligă cu ceapă, voi purta aceeasi pereche de ciorapi si voi folosi aceeasi periuta uzată de dinți in orice an, câți îmi va îngădui Domnul, voi fi cu ei si cu fratiorii care vor veni, la mare.

Si daca tot trebuie sa vorbim si de costuri, sigur cei 15.000 de lei datorie tot trebuie achitați. Va multumesc oameni dragi! Va mulțumesc copii! Domnul Hristos să va fericeasca vesnic!”

Preotul Dan Damaschin conduce mai multe proiecte destinate sa ajute familii nevoiase. Datorita lui, peste 1.000 de copii primesc lunat ajutoare de la oameni din tara. Acesta primeste donatii prin cont bancar. Cine vrea sa il ajute ii poate scrie pe pagina de Facebook sau pot vizita site-ul Asociaţiei Glasul Vieţii.

Sursa foto: Facebook Dan Damaschin

Cel mai citit articol de astăzi

NEWS ALERT
Prima femeie ministru a României avea studii la Harvard şi a deschis prima clinică de neurochirurgie
Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns