DISTRIBUIȚI
loading...

ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ în SCANDALUL SEXUAL din BOR! CRISTIAN POMOHACI „ÎȘI ASUMĂ”! Pomohaci s-a retras din biserică. Preotul Cristian Pomohaci este în centrul unui imens scandal mediatic, după ce, în mediul online a apărut o înregistrare a unei conversaţii pe care ar fi avut-o cu un adolescent de 17 ani.

 Din înregistrare reiese faptul că preotul Pomohaci i-ar fi propus tânărului să întreţină relaţii sexuale.

Aseară, avocatul preotului, Daniel Ionaşcu, a anunţat că Pomohaci s-a retras din biserică. Se pare că, în mod oficial, Cristian Pomohaci nu mai face parte din cler.

„Preotul Pomohaci, dar mai cu seamă sminteală şi tulburarea care se face în acest sens, l-au determinat, spun acum, pe părintele Pomohaci, să-şi depună la Arhiepiscopia de Alba Iulia, de care este aparţinător, retragerea din cler. E oficial. S-a întâmplat cu câteva zle în urmă (…) atâta timp cât a depus retragerea şi poate să mai fie preot slujitor, îşi asumă”, a declarat avocatul la „Xtra Night Show”.

Dosarul lui Pomohaci, preluat de Parchetul General

Dosarul în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, instrumentat iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, a fost preluat de Parchetul General.

Fapta pentru care este cercetat preotul se pedepseşte cu cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Preotul de la Moşuni este în mijlocul unui scandal mediatic, după ce în mediul online a apărut o înregistrare în care ar fi cerut favoruri sexuale unui tânăr care, la data respectivă, era minor. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a decis, în cazul preotului Pomohaci oprirea de la slujire, pentru 30 de zile, începând cu data de 29 iunie 2017.

„În această perioadă va trebui să îşi pregătească apărarea, având în vedere că deocamdată nu a putut demonta acuzaţiile”, a declarat Eugen Moldovan, consilier bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Preotul-vedetă trebuie să aducă până săptămâna viitoare dovezi din care să rezulte că nu se face vinovat de acuzaţiile care i se aduc. Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei va pronunţa, cel mai probabil, o decizie de caterisire a preotului în cazul în care acesta nu va prezenta dovezile solicitate.

Pomohaci a mai fost sancţionat în ultimii patru ani pentru abateri disciplinare, dar niciuna nu a avut legătură cu subiectul hărţuirii sexuale. Biserica Ortodoxă Română a anunţat măsuri stricte după scandalul în care este implicat părintele Cristian Pomohaci. Patriarhia Română, prin sinoadele mitropolitane, va analiza periodic aspectele privind disciplina clerului din parohii şi din toate instituţiile bisericeşti şi vor propune Sfântului Sinod soluţii concrete de promovare a vieţii duhovniceşti.


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


Peste 1.700 de susţinători ai părintelui-vedetă Cristian Pomohaci au depus un memoriu, în 4 iulie, la Arheipiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi la Patriarhie. Credincioşii solicită sprijin pentru restabilirea adevărului în ceea ce priveşte situaţia preotului de la Moşuni. Pomohaci este cercetat de Consistoriul Eparhial de la Alba Iulia şi riscă caterisirea, respectiv excluderea din Biserica Ortodoxă Română.


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

Lasă un răspuns