NEWS ALERT
Mesajul transmis de părintele Calistrat mamelor care îşi lasă pruncii pe mâna bonelor: „Copilul ăla nu va mai avea niciodată mamă”

Mărarul reprezintă o sursa de antioxidanti și o sursa bogată de vitamine din complexul B.

Mararul – Beneficii pentru sanatate

Mararul contine numerosi compusi si derivati chimici care sunt cunoscuti pentru puterea lor antioxidanta si de prevenire a bolilor. Aceasta planta populara nu contine colesterol si este foarte saraca in calorii. Cu toate acestea, ea contine mai multe tipuri de antioxidanti si vitamine, cum ar fi niacina, piridoxina (vitamine din complexul B) si fibre alimentare care ajuta la scaderea colesterolului din sange.

Îmbunătățește digestia

Uleiul esențial de mărar are efect stimulator asupra sistemului digestiv. Acesta favorizează trecerea produselor alimentare în intestine, facilitând tranzitul. De aceea mărarul este și un remediu natural împotriva constipației.

Pentru aceasta, preparați o infuzie dintr-o linguriță de semințe la o ceașcă de apă fiartă. Se beau 2-3 cești pe zi.

Reduce crampele menstruale

Flavonoidele din uleiurile esențiale de mărar stimulează secreția hormonilor care joacă un rol important în reglarea ciclului menstrual.

Luptă contra infecțiilor

Mărarul este considerat plantă medicinală de cel puțin 5.000 de ani. Vechii egipteni îl foloseau ca sedativ.

Cercetările ulterioare au dovedit că uleiul esențial de mărar este eficient împotriva numeroaselor tulpini de bacterii și ciuperci, confirmand credința veche că mărarul este un puternic remediu natural.

Prin urmare, mărarul poate fi utilizat pentru tratamentul diareei cauzate de infecții bacteriene. Acesta nu numai că ajută la eliminarea infecției, dar restabilește funcționarea aparatului digestiv și contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Reduce colesterolul

În caz de doriți să vă țineți sub control colesterolul, nu aveti decât să adăugați mărar în dieta adoptată. Teste clinice au demonstrat ca mărarul reduce nivelul crescut al colesterolului și al trigliceridelor.

Ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge

Dacă mărarul ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, înseamnă că este de mare folos persoanelor cu diabet zaharat de tip 2.

Controlează respirația urât mirositoare

Reducând flatulența, consumul de mărar controlează și respirația urât mirositoare/halena. Cum refluxul gastro-intestinal este una dintre cauzele halenei, mărarul stimulează aparatul digestiv și luptă împotriva infecțiilor microbiene responsabile de respirația urât mirositoare.

Ajută insomniacii

Încercați să mestecați câteva semințe de mărar. Sau gândiți-vă că flavonoidele și vitaminele din complexul B, prezente în frunzele de mărar, sunt un excelent remediu natural împotriva insomniei și a tulburărilor de somn.

Sursa: inbucatarie.ro

Cel mai citit articol de astăzi

NEWS ALERT
VIDEO EMOŢIONANT: Poezia „Lacul“, de Mihai Eminescu, recitată în română, de Ambasadorul Marii Britanii, chiar lângă lacul de la Ipoteşti
Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns