Un filmuleț care înfățișează un elefant care pictează cu multa îndemânare silueta unui “coleg” face senzație pe internet.

Clipul, filmat într-un sanctuar al animalelor din Thailanda, pare extrem de veridic si renaște o controversa mai veche privind aptitudinile artistice ale animalelor: sunt elefanții niste maestri ai acuarelelor, sau doar extrem de bine dresati?

Suda, care la momentul înregistrării avea 4 ani, este considerat un fel de “Rembrandt al elefantilor”. Trăiește in parcul Maetang, împreuna cu alti “artisti” ca el. Turistii il pot admira la lucru, in fata sevaletului, unde Suda demonstreaza o dexteritate uluitoare in a lucra cu pensula, pe care o tine cu trompa, scrie stirileprotv.ro. 

Maiestuosul pachiderm trasează câteva linii sigure pe coala alba… si incet – incet, prinde contur imaginea unui alt elefant. Tabloul este completat rapid cu un trunchi de copac si cateva flori rosii.

La final, întocmai ca un artist adevarat, isi “semneaza” opera , in aplauzele zecilor de turisti uimiti.

Picturile sunt apoi vandute apoi celor din public. Ca Suda sunt zeci de elefanti. Unii picteaza flori, altii copaci si peisaje ori isi fac autoportretul. Fenomenul a starnit multe intrebari si controverse, inclusiv din partea celor ingrijorati ca animalele sunt supuse abuzurilor, in timpul dresajului.

Dupa ce a văzut mai multi elefanți la lucru, un zoolog englez a dezlegat misterul. Ingrijitorul care sta alaturi de elefant in timpul “creatiei”, ii atinge coltul, orientandu-l in directii diferite, ghidand astfel, miscarile trompei. Il misca sus-jos, atunci cand vrea ca elefantul sa traseze o linie verticala, sau stânga-dreapta, pentru liniile orizontale.

Chiar si asa ceea ce iese din trompa acestor animale sunt adevărate opere de arta, care cu greu pot fi reproduse de unii dintre noi, oamenii.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here