NEWS ALERT
Nu e o glumă! Un bărbat din Câmpulung îşi dă vila la schimb pe 100.000 de Biblii

NASA a dat publicității niște imagini uluitoare trimise de Sonda Cassini la începutul ultimei părţi a misiunii sale, care a durat 20 de ani. Fotografiile îl prezintă pe TITAN,  cel mai mare satelit a lui Saturn, alături de „planeta mamă”.

Suprafaţa lui Titan se poate vedea cu un detaliu incredibil, ca de altfel şi atmosfera sa în continuă schimbare, notează Daily Mail.

Cassini va parcurge cinci orbite în jurul lui Saturn, iar pe 14 august a fost începutul a primei dintre cele cinci. Sonda se va apropia de gigantul gazos, iar după încheierea misiunii se va prăbuşi în gazul dens al planetei Saturn.

Deci, sonda Cassini va mai transmite date pe Pământ, legate sateliţii și planeta Saturn.

Imaginile au fost realizate la o distanţă de 986.000 kilometri faţă de Titan.

În 13 ani de zile, Cassini a trecut de 127 de ori aproape de Titan. Deşi primele imagini au fost neclare, fiecare trecere a constituit încă o informaţie în plus. „Acum am completat investigaţiile cu privire la Titan şi avem suficiente date pentru a vedea ce fel de lume este aceasta la nivel general”, nota Steve Wall, unul dintre cercetătorii misiunii Cassini de la Jet Propulsion Laboratory al NASA.

Sursa: realitatea.net

Cel mai citit articol de astăzi

NEWS ALERT
Liviu Pop: Trebuie modificată legea Educaţiei astfel încât un profesor exclus din învăţământ să nu mai poată intra în sistem o perioadă
Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns