NEWS ALERT
Cea mai mare aeronavă din lume s-a prăbușit în Marea Britanie (VIDEO)

Testul nuclear efectuat de Coreea de Nord a generat alunecări masive de teren în zona exploziei. Muntele din poligonul unde a explodat bomba cu hidrogen este în pericol să se prăbușească. Există riscul răspândirii radiațiilor și al materialelor radioactive.

În zona respectivă, regimul de la Phenian a efectuat cinci teste cu bombe nucleare de mare putere, iar un cercetător chinez declară că o detonare ulterioară ar putea duce la colapsul întregului munte.

Cel de-al șaselea test nuclear nord-coreean a provocat un cutremur cu magnitudinea 6,3, au precizat seismologilor americani. A urmat un alt seism cu magnitudinea 4,1, ceea ce a ridicat problema unei posibile prăbușiri a sitului și a răspândirii de materiale radioactive în atmosferă.

Imaginile de pe site-ul 38 North al Universității Johns Hopkins din Washington arata schimbări majore în spațiul în care s-a făcut ultimul test.

„Aceste modificări sunt mai numeroase și mai întinse decât cu prilejul primelor teste desfășurate anterior de Coreea de Nord”, au notat specialiștii de la 38 North.

„Nu pare să fie semnul unui crater de prăbușire așa cum a sugerat replica ce a urmat testului”, au mai precizat ei.

Seul-ul a estimat energia degajată la 50 de kilotone, dar cercetătorii americani afirmă că puterea testului a fost de 100 de kilotone sau mai mult.

Sursa: digi24.ro

Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns