NEWS ALERT
Fermierul care pune porumbul pe foc. Îl costă mai putin decât dacă ar face încălzirea cu lemne

Acest obicei ajuns „sport naţional” nu este deloc unul sănătos. Semințele de floarea-soarelui, prăjite şi sărate, sunt pe placul multor români. Anual, în România, se consumă aproape 13.000 de tone de semințe. Nutriționistii avertizează că acest obicei aparent banal nu este deloc bun pentru sănătate.

Consumate în starea lor naturală, crudă, sau coapte la cuptor, seminţele de floarea-soarelui, cât şi cele de dovleac, sunt o sursă excelentă de sănătate. Aceste seminţe sunt bogate în vitaminele E, B1, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, în tryptofan şi fitosteroli (ajută la reducerea nivelului de colesterol în sânge), informeaza epochtimes-romania.com.

Prăjite cu sare, acestea devin un pericol pentru organism.

Rinichii sunt afectați de sarea lor în exces.

Sunt toxice pentru ficat, din cauza uleiurilor care la temperaturi crescute dezvoltă compuşi cancerigeni.

Tot sarea în exces din semințe provoacă hipertensiune arterială, care poate fi urmată de infarct sau accidentul vascular cerebral.

Persoanele care au probleme cu greutatea ar trebui să evite consumul de seminţe sărate pentru că sarea favorizează retenţia de apă în organism.

În stare crudă sau coapte la cuptor şi adăugate la salate şi la diferite preparate din legume, seminţele de floarea-soarelui, asigură chiar succesul curelor de slăbire, datorită cantităţii mari de proteine pe care o conţin (circa 40%).

Se recomandă totuși un consum moderat de semințe de floarea soarelui pentru că ele au multe calorii (100 de grame de seminţe prăjite şi sărate conţin peste 250 de calorii).

Sursa:sanatatea.org

Cel mai citit articol de astăzi

NEWS ALERT
A intrat cu masina la stomatolog! Cum s-a întamplat?
Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns