Un turn realizat din cranii umane zidite a fost descoperit în această vară în capitala Mexicului. În total au fost identificate 650 de cranii complete, printre care unele de femei şi copii. Construcţia datează din perioada Imperiului Aztec.

Descoperirea a fost făcută lângă ruinele Templo Mayor, unul dintre principalele temple din fosta capitală aztecă Tenochtitlan, care ulterior a devenit Mexico City, informează The Guardian, citat de go4it.ro.

Turnul realizat din cranii i-a speriat pe spaniolii conduşi de Hernan Cortes, care au capturat oraşul în 1521. Unul dintre oamenii conquistadorului, Andres de Tapia, a scris despre aceste construcţii bizare.

Printre cranii se numără şi unele care prezintă semne de violenţă, ceea ce sugerează că au aparţinut unor inamici învinşi în luptă. „Ceva s-a întâmplat de care nu avem deocamdată cunoştinţă”, a declarat un arheolog.

Cu un diametru de 6 metri, turnul era aşezat în colţul capelei lui Huitzilopochtli, zeul aztec al soarelui. Săpăturile continuă, iar misterul construcţiei nu a fost încă elucidat.

Sursa: go4it.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here