NEWS ALERT
Alerta meteo. Cod galben de ninsori abundente

Un turn realizat din cranii umane zidite a fost descoperit în această vară în capitala Mexicului. În total au fost identificate 650 de cranii complete, printre care unele de femei şi copii. Construcţia datează din perioada Imperiului Aztec.

Descoperirea a fost făcută lângă ruinele Templo Mayor, unul dintre principalele temple din fosta capitală aztecă Tenochtitlan, care ulterior a devenit Mexico City, informează The Guardian, citat de go4it.ro.

Turnul realizat din cranii i-a speriat pe spaniolii conduşi de Hernan Cortes, care au capturat oraşul în 1521. Unul dintre oamenii conquistadorului, Andres de Tapia, a scris despre aceste construcţii bizare.

Printre cranii se numără şi unele care prezintă semne de violenţă, ceea ce sugerează că au aparţinut unor inamici învinşi în luptă. „Ceva s-a întâmplat de care nu avem deocamdată cunoştinţă”, a declarat un arheolog.

Cu un diametru de 6 metri, turnul era aşezat în colţul capelei lui Huitzilopochtli, zeul aztec al soarelui. Săpăturile continuă, iar misterul construcţiei nu a fost încă elucidat.

Sursa: go4it.ro

Cel mai citit articol de astăzi

NEWS ALERT
Fiti pe faza!Se caută oameni pentru unul dintre cele mai bănoase locuri de muncă din România
Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns