NEWS ALERT
Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Dormiţi fără telefonul mobil în apropiere, priviţi dimineaţa cerul, vinul roşu curăţă vasele de sânge…”

Perioada postului Crăciunului bate la ușă și, deşi rigorile acestui post nu sunt la fel de mari precum cele ale postului Paștelui, renunțarea la ouă, lapte și carne va lăsa fără soluții culinare pe mulți dintre noi. Maioneza vegetală devine din ce în ce mai populară în rândul vegetarienilor sau a celor care țin post mai ales datorită faptului că, odată integrate în preparate, nimeni nu va sesiza diferența.

Mai jos, cele mai comune șase rețete de maioneză vegetală:

  1. Maioneza din cartofi

Ingrediente: 2 cartofi, 100 g muştar dulce (fără adaosuri), lămâie, o lingură unt de cocos, o lingură ulei de măsline

Preparare: cartofii curățati de coajă și tăiați se fierb bine de tot în apă cu sare, iar după ce se răcesc  se pun în blender și se se adaugă peste ei muştarul, untul de cocos topit, uleiul de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Uleiul de măsline va da consistenţă mai fluidă maionezei.

2. Maioneza din avocado

Ingrediente: un avocado; 100 ml apă rece; o lingură muștar; două linguri suc de lămâie; sare; un praf de piper alb; 200 ml ulei de măsline

Preparare: se taie un avocado în jumătate și se scoate miezul cu o lingură. Se pune miezul de avocado cu muștarul, sucul de lămâie și sarea în bol. Se adaugă 100 ml apă și se mixează bine până se obține o cremă fină. Apoi se completează cu uleiul și se mai mixează o dată. Se asezonează cu un praf de piper alb.

3. Maioneza din lapte de soia

Ingrediente: 200 ml ulei, 100 ml lapte de soia, o linguriță de muștar, zeamă de lămâie, sare, piper

Preparare: se pun toate ingredientele într-un vas vertical îngust (pentru blender). Se introduce blenderul de mână  la baza vasului (putere minimum 600 W) și se pornește câteva secunde, apoi se ridică încet spre suprafață. Maioneza e gata. Se poate folosi ca orice maioneză. Dacă vrei, îi poți adăuga usturoi sau ardei iute, după gust.

4. Maioneza din amidon și muștar

Ingrediente: două linguri de amidon, 100 ml de apă, două linguri de muștar, suc de lămâie, ulei, piper, sare.

Preparare: amestecă amidonul cu o lingură de apă, iar restul se pune la fiert și când dă în clocot, adaugă pasta de amidon, amestecând încontinuu. Când s-a îngroșat compoziția, ia vasul de pe foc și lasă-l la răcit. Apoi se adaugă muștarul, sarea, piperul și uleiul treptat, până obții consitența dorită.

5. Maioneza din pufuleți

Ingrediente: o pungă de pufuleți simpli, două lingurițe de muștar, 150-200 ml de ulei, două linguri de apă, suc de lămâie, piper,sare

Preparare: se mărunțesc pufuleții într-un vas, apoi se adaugă două linguri de apă călduță și se amestecă bine până se obține o pastă. Se pune muștarul și sucul de lămâie și se omogenizează compoziția. Se pune uleiul treptat, iar după ce s-a îngroșat pasta se adaugă sare și piper după gust. Pufuleții sunt deja sărați, deci atenție la sare!

6. Maioneza din făină

Ingrediente: două linguri de făină, 1/2 cană apă, muștar, zeamă de lămâie,
ulei de floarea-soarelui

Preparare: se amestecă cele două linguri de făină cu un pic de apă rece până se desface bine. Restul de apă se pune la fiert. Când dă în clocot se toarnă amestecul de făină și apă rece și se ține pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroașă bine (cam 1 minut). Se lasă la răcit și apoi se amestecă cu muștar și zeama de lămâie, apoi se adaugă uleiul, treptat, ca la orice maioneză. Dacă e prea tare se poate pune puțină apă carbogazoasă. Se potrivește de muștar și lămâie si se poate consuma imediat.

Sursa – bensan.ro


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns