Un român ne prezintă Romania in anul 2036. Sunt schimbări majore influențate de politicieni. Iata ce scria bărbatul:

Sunt Marius, am putin peste 40 de ani, cu 22 peste 60, traiesc tot in Romania si o duc foarte bine. Eu si cei 1,5 milioane de romani care au mai ramas. Mai suntem noi, patriotii, cei care n-au vrut sa plecam pentru ca ne iubim tara sau nu ne permite sănătatea sa ieșim din ea.

Acum, in 2036, tratamentele medicale se fac dupa cele mai inalte standarde. Avem spitale bine utilate si medici pregatiti. Doua. Doua spitale mai avem si vreo 30 de medici. Au vrut si ei sa plece din tara prin 2026, dupa al patrulea mandat PSD, dar sunt batrani si netransportabili.

Salariile sunt uriase in 2036, spre deosebire de ale voastre, din 2017. Un roman ca mine, care munceste la stat, a ajuns sa castige chiar si 9000 de ron. Stiu, ti se pare uimitor, da! In sfarsit, promisiunile doamnei Olguta au fost respectate! Mai ales ca luna asta, cu 9000 de ron, am putut sa cumpar chiar si 5 paini. Am un serviciu bun, nu ma plang. Inainte, cand lucram la multinationala, castigam putin mai bine. De vreo 1000 de ori mai bine, dar era stres mare. Uneori trebuia sa si muncesc.

Dupa Marea Nationalizare din 2026 toate multinaționalele s-au desființat, iar banii au intrat toti la noi, la romanii verzi. De ce sa ne exploateze străinii, ha? Le-au confiscat tot: cladiri, conturi, birouri. Totul e acum al statului roman. Se pot vizita fostele sedii, au fost transformate in muzee. E putin riscant totusi, ca sunt șobolani si păianjeni, dar copiii mai merg in vizita.

Despre copii: școlile sunt acum la cele mai înalte standarde. Avem manuale pentru orice, nu ca voi, in 2017! Manual pentru cum duci copilul la scoală, pentru cum il lasi in clasa, pentru cum trebuie sa mănânce corect felia de pâine in recreația mare. De când e domnul Pop ministru, nu mai facem nimic la întâmplare, ca pe vremuri, iar toti copiii din Romania sunt fericiți! Toti trei, ca atâția mai sunt. Frati. Au chemare in Franta si pleacă săptămâna viitoare și ei. Dar Guvernul ne-a asigurat ca școlile nu vor rămâne părăsite, ci vor fi și ele transformate in muzee.
Partidele s-au desființat, în sfârșit, in 2024. O adunătură de incapabili care nu făcea decât sa pună bete în roate PSD. In semn de solidaritate, pentru ca romanii au cerut „desfiintarea partidelor corupte”, s-a desființat si PSD. Apoi s-a reînființat sub numele: „Partidul Iubit.” Cu aceiași oameni. Dar doar cu doi trandafiri in logo. Altceva!
Mindruta ar comenta cu noi pe facebook, dar nu mai avem acces la net de prin 2028. Era plin de porcarii si de elemente dusmanoase, cum zice tovarasul Nelu. Care e bine, sanatos.

Seara ne distram, uitându-ne la televizor. La noi in oraș, punem toti bani si plătim curentul pentru un televizor, amplasat acasă la niște prieteni. Macar nu trebuie sa mai dam banii pe baterii pentru telecomanda, având un singur canal. Domnul Gadea apare si injura imperialiștii americani si, din cand in cand, mai are cate un invitat din Coreea de Nord. Aproape ca le-am invatat limba.

Transportul s-a rezolvat, nu mai e aglomerația din 2017, haosul ala cumplit. Tarom nu mai exista, ca oamenii fug din tara pe jos, CFR e la fier vechi, ca ne manca zilele. Benzina nu mai mai au multi oameni, ci doar vreo 100 000. Deci e liber pe strazi. Imi amintesc cand eram mai tanar, prin 2020. Atunci am mirosit ultima data o picătură de benzina. Am băgat-o intr-o clepsidra si i-am pus un şnur. A fost cadoul de nunta pentru soția mea, in loc de verigheta. Am fi fost si acum fericiti, daca ea nu ar fi fugit in Bulgaria, in 2030.

Industria merge si ea bine in Romania, de cand au plecat strainii de la multinationale, care ne sugeau sangele…”

Citește mai mult la:radiocool.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here