Airlander 10, cea mai mare aeronavă din lume, fusese creată pentru Forțele Armate ale SUA. Dirijabilul s-a prăbușit în Marea Britanie, la Bedfordhsire

Cel puțin două persoane, aflate la sol, au suferit răni minore, după ce Airlander 10 s-a desprins de funiile care îl țineau la sol, iar vântul l-a dus spre copaci. Pânza dirijabilului hibrid a fost avariată.

„Aeronava este acum dezumflată și în siguranță la marginea aerodromului. Combustibilul și heliul din Airlander au fost evacuate în siguranță. Vom evalua cauza incidentului și amploarea reparațiilor necesare în următoarele săptămâni”, au menționat cei de la  Hybrid Air Vehicles.

Compania britanică de vehicule aeriene hibride (HAV), care a proiectat aeronava hibrid, efectuase   recent un nou test de zbor al aeronavei care a costat 100 de milioane de lire sterline (112,100,000 $).

La 24 august 2016, același dirijabil a lovit un stâlp deasupra aeroportului Cardington Airfield lângă Bedford.

Airlander 10 (10 tone capacitate de încărcare) poate fi clasificat ca dirijabil, dar şi ca avion. Are un rezervor de 38.000 m³ umplut cu heliu şi patru motoare de câte 325 de cai putere fiecare.
Lung de 92 m, cu lățimea de 44 m și o înălțime de 26 m, aparatul de zbor ia făcut primul zbor pe 17 August 2016 de la hangarul din Cardington.

Dirijabilul poate atinge o viteză de 148 km / h, transportă 60 de pasageri şi poate rămâne în zbor timp de două săptămâni şi cinci zile cu echipajul său la bord.

Sursa: adevarul.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here