Foto: Observator TV

După ce, în spațiul public și mass-media au ajuns imagini terifiante cu o profesoară ce este agresată de către elevi, dascăli din întreaga ţară şi-au exprimat indignarea şi durerea faţă de condiţia cadrului didactic în societatea actuală care, pe lângă faptul că este prost plătit, trebuie să îndure umilinţe de neimaginat din partea elevilor, uneori a părinţilor şi, culmea, chiar din partea unor colegi ajunşi în funcţii superioare, respectiv directori sau inspectori.

Unul dintre cele mai emoţionante mesaje a fost trimis de profesoara Adina Drenga într-un material video publicat în mediul online:

„O profesoară a fost bătută în clasă.

Chestia asta se încadrează în orice stat civilizat la categoria infracţiuni săvârşite de minori. Numai la noi nu. Pe motiv că profesoara de fapt era suplinitoare şi avea doar două ore în şcoală. Şi, atenţie, avea probleme de mai mult timp neputând să ţină clasa în frâu. Ultimele propoziţii sunt poziţia oficială a ISJ ului de acolo din judeţ. Şi, din păcate, părerea împărtăşită de o mare majoritate a celor care privesc imaginile respective.

Undeva în mintea românilor aflaţi în funcţii publice s-a produs un virus care se propagă… „profesorii îşi merită soarta”.

Adică, dacă eşti angajat ca profesor într-o şcoală, încetezi să mai fii cetăţean român cu drepturi depline. Brusc. Dacă te bate, te înjură, te calomniază cineva, cât timp eşti la muncă, asta e… e vina ta pentru că nu ai ştiut să ţii copiii în frâu… adică nu ai ştiut să îţi faci meseria.

Dragii mei colegi, acea femeie e mama, soţia fiica, sora cuiva. Acel om are dreptul să ştie că nu e singur, că voi sunteţi alături de ea. Dragii mei colegi, dacă şi după acest episod făcut public şi petrecut într-o instituţie publică tot nu ieşiţi în stradă şi acceptati poziţia oficială a inspectoratului care nu a avut nici măcar bunul simţ să îşi exprime solidaritatea cu omul aflat la serviciu şi răstignit pur şi simplu de nişte infractori şi complicii lor, participaţi practic la instaurarea anarhiei şi nimeni nu va mai putea să vă garanteze că mâine, de exemplu, nu veţi fi voi aceia înjuraţi, bătuţi, filmaţi în sala de clasă şi puşi pe reţelele sociale.

Doamne fereşte!

Mai are rost să vă aduc aminte că, pentru ca răul să se producă, e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic?

Voi, care aparţineţi unui sindicat, cereţi public pe toate canalele oficiale posibile ca profesoara respectivă să primească scuzele directorului, inspectorului şi colegilor care, deşi ştiau cu ce se confruntă, nu au făcut NIMIC, deşi era datoria lor pentru a preveni situaţia. Cereţi public garanţii, că pentru infractorii minori statul de drept găseşte pârghii să îi educe într-un mediu adecvat, nu să trimită omul în cuşca leilor fără nicio apărare…. Acum e momentul să vă solidarizaţi cu DOAMNA PROFESOARĂ.

#vremdreptatepentruprofesori”, a transmis dascălul Adina Drenga pe Facebook.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here