Pe acea insulă, pescarii nord-coreeni au furat ca-n codru. Autoritățile japoneze au constatat lipsa mai multor obiecte necesare unui adăpost.

„Totul a fost luat, inclusiv balamalele ușilor și un buton de ușă, tot ce a fost făcut din metal a dispărut”, a spus Shusaku Yoshida, în vârstă de 67 de ani, îngrijitorul unui adăpost pentru pescarii locali.

„Două televizoare, trei frigidere, o mașină de spălat, un cuptor cu microunde, două seturi stereo, un DVD / CD player, un ferăstrău electric, o sobă, o motocicletă și un generator lipsesc” a povestit bătrânul pentru cei de la Fuji TV.

Panourile solare și păturile de la farul de pe insulă au dispărut si ele.

Autoritățile japoneze afirmă că jaful se datorează nord-coreenilor care au fost văzuți prima dată joia trecută la bordul unei ambarcațiuni descoperită în largul coastei insulei Hokkaido din apropierea orașului Matsumae.

În fiecare an, zeci de bărci nord-coreene ajung pe coastele nordice japoneze. Mai mult de 60 de persoane au fost descoperite numai în acest an.

Se crede că prezența lor poate fi legată de o campanie raportată de Coreea de Nord de a trimite pescarii în călătorii mai lungi pentru a satisface mandatele guvernului pentru capturi mai mari.

Sursa: news.sky.com

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here