După ce câţiva elevi de la Liceul de Artă „Margareta Sterian” din Buzău au realizat o trecere de pietoni cu efect tridimensional, edilii prahoveni au preluat ideea şi au investit 5.000 de lei, însă rezultatul nu a fost deloc pe măsura aşteptărilor, pentru că efectul 3D nu există, relatează EuropaFM.

Povestea elevilor care au făcut, gratuit, o trecere de pietoni cu efect 3D în Buzău a făcut înconjurul presei. Ei s-au inspirat după modelul uneia dintr-o localitate din Islanda și au colaborat cu muncitorii de la urbanism, care le-au făcut rost de vopseluri speciale pentru marcaje rutiere.

Autoritățile locale din Ploiești au vrut să preia și ele modelul copiilor din Buzău, așa că au investit 5.000 de lei fără TVA pentru o trecere de pietoni 3D. Doar că rezultatul este unul dezastruos.

Întrebat de ce elevii Liceului de Artă din Ploiești nu vor realiza zebra așa cum s-a întâmplat la Buzău, viceprimarul Ganea a declarat că „Așa ar fi trebuit, dar nu știe ce s-a întâmplat”.

Trecerea de pietoni nu oferă un efect tridimensional decât parțial, dintr-un anumit unghi și de la o distanță foarte mică, sub 3 metri, astfel că șoferii nu au timp să încetinească, acesta fiind, de fapt scopul final.

Primarul orașului a declarat că va cere explicații firmei care a executat lucrarea, însă până atunci rămân niște bani cheltuiți degeaba pe un proiect eșuat complet.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here