NEWS ALERT
Delir total in strada cu un preot beat mort. Ce le spune politistilor care l-au prins dupa o urmarire ca-n filme - video

Putini dintre noi stiu ca detinerea anumitor tipuri de telefoane fixe de tip DECT ((Digital Enhanced Cordless Telecommunications) se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500 si 5000 de lei.

Cred ca ati avut acasa un astfel de telefon pe care il scoti din suport si vorbesti la el prin casa ca de la un telefon mobil.

Atunci când oamenii folosesc pe teritoriul Uniunii Europene modele de telefon neconforme cu standardul DECT european, se produc interferențe asupra altor servicii de radiocomunicații, care operează la banda aceea de frecvență. Astfel, când un asemenea telefon fix wireless este folosit în România, apar interferențe care afectează buna funcționare a serviciilor de telefonie mobilă și radio.

Cei de la ANCOM au observat că telefoanele fixe de tip DECT 6.0 achiziționate din afara Uniunii Europene fac parte din cele mai des întâlnite dispozitive care duc la interferențe care pot produce daune. Acestea din urmă presupun interferențele cu serviciile de comunicații mobile (telefonie și internet). În prima jumătate a lui 2017, numărul telefoanelor de tip DECT 6.0 neconforme a crescut cu 50% față de anul trecut.

E destul de simplu să înțelegi de ce stația de bază pentru telefonie și internetul mobil sunt afectate de aceste interferențe. Stația de bază își restrânge zona de acoperire sau numărul de utilizatori care pot fi deserviți de serviciul de telefonie, iar internetul mobil în acea zonă scade mult. Astfel, apelarea devine dificilă, iar apelurile în derulare se întrerup. În cele mai rele cazuri, interferențele fac imposibilă apelarea numărului de urgențe 112. Tocmai pentru acest scenariu ANCOM avertizează cu privire la folosirea acestui tip de echipament.

Cel mai des întâlnite mărci de telefoane DECT 6.0 utilizate în România, unde generează interferențe dăunătoare, sunt Panasonic, Vtech și Uniden. Dacă folosești aceste elefoane fixe wireless DECT 6.0, încalci prevederile Hotărârii Guvernului nr. 740/2016. Fapta poate fi sancționată cu amendă contravențională între 500 și 5.000 de lei.

sursa playtech.ro

Cel mai citit articol de astăzi

NEWS ALERT
Veste proasta pentru soferi. Rovinieta se scumpeste cu 85%. Iata cine va plati mai mult si care vor fi tarifele
Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns