IPS Teodosie urcat pe cisternă să sfinţească apa de Bobotează Sursa captură ProTV

Arhiepiscopul Tomisului, ÎnaltPreaSfinţitul Teodosie, a reuşit să facă din nou spectacol la slujba de sfinţire a apei, din Ajunul Bobotezei. Imaginea cu el urcat pe cisterna care a adus apa în faţa Catedralei Arhiepiscopale Petru şi Pavel din Constanţa face deliciul internauţilor.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat vineri, 5 ianuarie, slujba de Sfinţire Mare a apei – agheasma care va fi împărţită credincioşilor de Bobotează, scrie „Adevarul„.

Dacă până anul trecut, apa era adusă în autocisternele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, anul acesta, o firmă care se ocupă de toaletele ecologice din Constanţa, Envirotech, a livrat apa la sediul Arhiepiscopiei Tomisului.

Ca să săvârşească slujba, ierarhul s-a urcat, ca de fiecare dată, pe scara abruptă, în vârful vehiculului, în ciuda veşmintelor lungi care l-ar fi împiedicat să se caţere. Imaginea cu el binecuvântând apa din cisternă a fost distribuită pe internet, asemenea altor ipostaze în care a mai fost surprins.

În Ajunul Bobotezei, vineri, 5 ianuarie, la ora 5.00, IPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa. La ora 7.00, arhiepiscopul a oficiat slujba de Sfinţire Mare a apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează.

Apa sfinţită a fost îmbuteliată, pe parcursul zilei, în 150.000 de PET-uri ce vor fi oferite credincioşilor constănţeni de Bobotează. La ora 10.00, ierarhul Tomisului a fost prezent la penitenciarul Poarta Albă, unde a oferit angajaţilor şi deţinuţilor sticluţe cu agheasmă mare, a rostit un cuvânt de învăţătură celor privaţi de libertate şi le-a citit rugăciuni pentru dezlegarea şi iertarea păcatelor. La ora 14.00, arhiepiscopul Tomisului a poposit la schitul Prodromiţa, situat lângă Hârşova, ce are ca hram secundar Botezul Domnului. De aici, IPS Teodosie a mers în procesiune, împreună cu preoţii şi credincioşii, la malul Dunării, în zona Căpităniei Hârşova, unde a săvârşit slujba de Sfinţire Mare a Apei. Apoi, ierarhul a aruncat 3 cruci în apa Dunării, ce au fost recuperate de către tineri curajoşi.

Citeste mai mult: adev.ro/p23jol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here