Comisia de etică a Spitalului din Băicoi n-a mai apucat s-o „judece” pe doctorița care, sâmbătă, nu a vrut să interneze o bătrână de 87 de ani cu probleme cardiace, așa cum ceruse primarul localității. Ministrul Sănătății a cerut anchetă, dar un secretar de stat spune că „dacă pacienta a fost tratată, lucrurile sunt în regulă”. Potrivit publicaţiei Evenimentul Zilei, medicul care a refuzat internarea bătrânei a demisionat înainte să fie dată afară.

Sâmbătă, 6 ianuarie, o femeie cu probleme cardiace, în vârstă de 87 de ani, a fost pasată între două spitale.

Femeii i s-a făcut rău dis de dimineață. A fost dusă cu ambulanța la Spitalul din Băicoi, care a transferat-o, însă, la Spitalul Județean Ploiești. După ce i-au pus diagnostic și i-au dat tratament, medicii ploieșteni au trimis-o înapoi, la Băicoi, cu indicația de internare. Aici, însă, tânăra doctoriță Marta Coman a refuzat să interneze bolnava și să-și asume în scris și cu ștampilă decizia medicală, enervată la culme că ruda bolnavei insista.

Cum se comportă un medic de gardă

„Așa, ați venit și eu vă trimit acasă! (…) Nu vreau! (…) N-am de ce să scriu. V-au scris destule la Ploiești. (…) Internările nu se fac de la Ploiești către Băicoi. Aici eu hotărăsc dacă internez sau nu. (…)

Nu vreau să vă scriu, că nu-mi merge pixul! (…) Spitalul Județean Ploiești nu a vrut s-o interneze, înseamnă că nu e de internat”, țipa medicul, care a fost filmat de ruda pacientei, în timp ce lovea nervoasă cu mână în cotiera scaunului.

Când aparținătoarea îi spune că va chema Poliția, dr. Marta Coman ia documentele medicale ale bătrânei, le rupe, le aruncă pe jos și începe să urle: „Sunteți nesimțită! Aduceți-o aici s-o internez! Dă-o dracu’ de treabă, deci chiar sunteți în ultimul hal!”.

„A fost cu un pas înaintea noastră”

Imediat ce scandalul a ajuns în presă, doctorița și-a dat demisia, înainte ca șefii spitalului să apuce s-o judece.

„Avea contract de colaborare cu noi pentru efectuarea unor gărzi. Este angajată la Spitalul din Drajna. (…) A fost cu un pas înaintea noastră, ca să zic aşa. A solicitat dânsa prima încetarea contractului. Oricum, decizia ar fi fost aceeaşi, şi a comisiei de disciplină şi a consiliului de etică”

Ministerul Sănătății (MS) a cerut DSP Prahova să ancheteze cazul.

„Am deschis o anchetă (…) Din punctul meu de vedere, dacă pacienta a fost internată şi tratată, lucrurile sunt în regulă”

În ceea ce priveşte pacienta, ea este acum acasă, unde urmează tratamentul prescris la Ploieşti.

„Nu mi-am imaginat că poate să aibă un astfel de comportament”

„La Băicoi era doar colaborator, cam două zile pe lună, când asigura serviciul de gardă. Nu mi-am imaginat că e posibil să aibă un astfel de comportament, cu atât mai mult cu cât, în răstimpul cât a practicat meseria la noi nu a avut niciun fel de abateri de genul acesta”

Primar: „Este incredibil ce a putut să facă!”

Gestul şocant al doctoriței a stârnit indignarea edilului din Băicoi.

„Marta Coman nu este angajata spitalului nostru, ci doar colaboratoarea acestuia”, a spus, pentru EVZ, primarul Marius Constantin. „Este incredibil ce a putut să facă. Nici nu am stat pe gânduri atunci când am decis să cer anularea contractului.

Citeşte despre întregul film al scandalului de la Spitalului din Băicoi pe evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here