NEWS ALERT
Vremea se schimba RADICAL. Gerul pune stapanire pe toata tara. Iata cum va arata vremea pana luni

Un fermier din apropierea Bucureştiului culege căpşuni din grădină în toiul iernii. Fructele dulci şi parfumate s-au copt la începutul lunii ianuarie, ajutate de vremea anormală. Temperaturile din ultima lună au dat peste cap procesul de maturizare a fructelor şi i-au speriat pe agricultori care se tem că pomii vor fi cei mai afectaţi de vremea ciudată, scrie Adevărul.

În gospodăria lui Viorel Piperea, din Singureni, judeţul Giurgiu, situată la 40 de kilometri de Bucureşti, căpşunile, răsfăţate de soare, s-au copt în ianuarie ca primăvara.  Fermierul a recoltat zilele trecute mai multe „exemplare”.

„E un soi de căpşuni care produce fructe tot timpul anului. Acum, ajutate de temperaturile ridicate, fructele au ajuns la maturitate. Dacă nu sunt temperaturi cu mult sub zero grade au condiţii proprice dezvoltării şi coacerii. În privinţa vremii nu stiu ce să zic, pentru pomi este mai greu. Dacă o mai ţine mult aşa vremea, încep să înmugurească şi în caz ca vine un ger mai puternic o să strice producţia de fructe. Pentru legume nu este o problemă, acestea se plantează atunci când vremea permite”, a precizat Viorel Piperea.

Citeste mai mult: adev.ro/p2e0ag

Cel mai citit articol de astăzi

loading...
Loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns