Băutul cafelei pe stomacul gol este unul dintre cele mai des întâlnite obiceiuri ale romanilor, arată ultimele studii. Însă, ce pățești dacă bei cafea pe stomacul gol te va face să te oprești din acest obicei, potrivit medicilor.
Așadar, în ciuda faptului că este foarte bună pentru organism în cantități moderate și că este bogată în antioxidanți ajutând mult în eliminarea kilogramelor în plus și la digestie, cafeaua consumată pe stomacul gol poate avea efecte crunte.
Una dintre cele mai mari probleme este că, dacă e consumată pe stomacul gol, cafeaua poate genera aproape în mod sigur gastrită, boala ce efectiv poate găuri pereții stomacului. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că în compoziția cafelei se găsesc substanțe care stimulează secrețiile de acid din stomac și din tractul digestiv. Neavand ce să descompună, acest acid va acționă direct asupra organelor și țesuturilor.
Mai mult decât atât, după consumul de cafea pe stomacul gol, digestia alimentelor, în special a celor proteice, este îngreunată.
Dacă proteinele din alimente nu sunt digerate și descompuse corespunzător de sistemul digestiv, în timp pot apărea unele dintre cele mai crunte afecțiuni precum inflamarea mucoasei stomacale, iritarea acesteia, ulcer sau chiar cancer.
Pe lângă aceste lucruri, dacă bei cafea pe stomacul gol poate să crească în corp producția de cortizol, hormonul care controlează întregul bioritm și felul în care organismul funcționează pe parcursul zilei. Acest lucru poate să creeze tulburări de somn și de digestie și poate duce la asimilarea puternică a substanțelor nocive din alimente, ducând la obezitate în unele cazuri.
Astfel, având în vedere că băutul cafelei pe stomacul gol poate avea ceste efecte crunte, în ciuda faptului că băutura în sine este recomandaa în anumite condiții, medicii sfătuiesc că primă ceașcă de cafea să fie băută abia la o oră după ce v-ați trezit și NEAPĂRAT după ce ați mâncat micul dejun!
Sursa: lyla.ro