miercuri, octombrie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

25 de locuri impresionante de pe Terra pe care nu trebuie să le pierzi în această în viață

Ți-ar plăcea să-ți faci bagajele și să pleci într-un tur al lumii? Dacă ai putea să o faci, pe unde te-ai opri în călătoria ta? Dacă ți-e dificil să-ți faci un traseu, te ajutăm noi.

Iată câteva obiective turistice de o frumusețe care-ți taie respirația, pe care trebuie neapărat să le vezi. Faimoasele Piramide din Egipt, cel mai plat loc din lume, unde NASA își calibrează sateliții, parcul cu cei mai înalți arbori din lume sau terasele de calcar de la Pamukkale sunt doar câteva dintre minunile planetei Pământ.

1. Marea Barieră de Corali, Queensland, Australia

Marea Bariera de Corali

Marea Barieră de Corali este cel mai mare sistem de recifuri de corali din lume (aproape 3.000 de recifuri și 300 de insule), având o suprafață de aproape 350.000 de kilometri pătrați. Este atât de mare încât se poate vedea din spațiu și este una dintre cele șapte minuni ale naturii. Este locul ideal pentru scufundări, dacă vrei să te arunci într-o mare de culoare și forme de viață dintre cele mai surprinzătoare.

2. Piramidele din Egipt

Piramidele din Egipt

Singura dintre cele șapte minuni ale lumii care este în cea mai mare parte intactă, piramidele din Giza merită pe deplin vizitate. Veche de mii de ani, Piramida din Giza a fost, timp de peste 3.800 de ani, cea mai mare structură construită de om.

3. Stonehenge, Anglia

Stonehenge

Monumentul monolitic de la Stonehenge este unul dintre obiectivele turistice încă învăluite de mister. Chiar dacă unii consideră că este doar o adunătură de bolovani, scopul pentru care a fost construită această structură a avut legătură, cel mai probabil, cu astronomia.

4. Salar De Uyuni, Bolivia

Salar De Uyuni

Cel mai mare deșert de sare din lume are o suprafață de peste 10.000 de kilometri pătrați. și s-a format pe locul mai multor lacuri antice. În timpul sezonului ploios, suprafața acestui deșert devine atât de reflectorizantă încât este folosită pentru calibrarea sateliților. Practic, este cea mai mare oglindă a lumii.

5. Marele Canion, Arizona, SUA

Marele Canion

Săpat pe parcursul a mii de ani de râul Colorado, Marele Canion este un loc a cărui grandoare nu ți-o poți imagina până n-ai fost acolo. Masivii pereți de rocă se întind pe mai bine de 400 de kilometri.

6. Canionul Antelope, Arizona, SUA

Canionul Antelope

Canionul Antelope din Arizona e o înșiruire pitorească de crevase. Dacă l-ai vedea doar în poze, ai putea crede că fotografiile au fost prelucrate. Modul în care apa a săpat crevasele acum milioane de ani și modul în care lumina se reflectă din fiecare perete face ca rocile să pară de diferite culori.

7. Insula Paștelui, Rapa Nui, Chile

Insula Pastelui

Ca și în cazul Stonehenge, nimeni nu știe povestea celor 887 de statui moai care „veghează” în Insula Paștelui. Cu toate acestea, credem că ar trebui să faci cunoștință cu ele ?

8. Peștera Flautului de Trestie, China

Pestera Flautului de Trestie

De peste 1.200 de ani, este una dintre cele mai populare obiective turistice ale Chinei. Stalactitele și stalagmitele incredibile sunt scoase în evidență cu lumini multicolore, transformând acestă peșteră de 240 de metri într-o experiență de neuitat.

9. Marele Zid Chinezesc, China

Marele Zid Chinezesc

Acest zid de mii de kilometri lungime, cu rol defensiv, este considerată una dintre cele mai mărețe și impunătoare construcții realizate vreodată de om.

10. Parcul Național Lacurile Plitvice, Croația

Parcul National Lacurile Plitvice

Pe lângă plajele spectaculoase, Parcul Național Lacurile Plitvice face parte din obiectivele turistice de neratat atunci când viziteți Croația. Această zonă este una dintre cele mai frumoase din lume, cu ape cristaline de un albastru ireal, cascade spectaculoase și vegetație abundentă.

11. Parcul Geologic Zhangye Danxia, China

Zhangye Danxia

Această colecție incredibilă de formațiuni geologice este una dintre cele mai uimitoare. Caracteristicile de curcubeu ale rocilor au fost create prin depozite de gresie și minerale vechi de peste 24 de milioane de ani.

12. Marea Gaură Albastră, Belize

Marea Gaura Albastra

Situată pe coasta recifului de barieră din Belize, Marea Gaură albastră s-a format în urma unui proces natural: inițial, a fost un sistem de peșteri calcaroase, formate în timpul erei glaciare. Când nivelul mării a crescut semnificativ, aceasta a cedat, formând această gaură imensă. Are o adâncime este de peste 120 de metri și un diametru de 305 metri și este un loc favorit al fanilor scufundărilor.

Foarte interesant și..  Cum a reuşit Moise să despartă apele Mării Roşii? Explicaţia ştiinţifică

13. Parcul Național Redwood, California, SUA

Parcul National Redwood

Parcul Național Redwood se întinde pe o suprafață de 534 de kilometri pătrați și este locul unde pot fi văzuți cei mai înalți copaci de pe Terra, Sequoia. Aceștia pot atinge o înălțime de peste 100 de metri și pot trăi peste 2.000 de ani.

14. Parcul Național Yellowstone, SUA

Parcul National Yellowstone

Parcul Național Yellowstone a fost creat în 1872 și este primul parc național din lume. Se întinde pe teritoriul a trei state federale din SUA și este o destinație turistică de excepție, cu peisaje care-ți vor tăia respirația. Cuprinde lacuri, canioane, râuri și lanțuri muntoase și este cel mai mare ecosistem rămas intact în zona temperată.

15. Bora Bora, Polinezia Franceză

Bora Bora

Bora Bora este emblema paradisurilor tropicale și o destinație turistică exclusivistă. Insula este situată în Oceanul Pacific, la nord-vest de Tahiti și este faimoasă pentru apele sale turcoaz și plajele cu nisip alb.

16. Taj Mahal, Agra, Uttar Pradesh, India

Taj Mahal

Dacă ești pasionat de arhitectură, trebuie neapărat să vezi Taj Mahal-ul. Acest mausoleu masiv, din marmură albă, cu domuri impresionante, a fost construit în anii 1600 de împăratul Shah Jahan pentru soția sa. Face parte din patrimoniul UNESCO și este un obiectiv turistic ce atrage peste trei milioane de vizitatori în fiecare an.

17. Munții Tianzi, China

Muntii Tianzi

Aceste formațiuni care te lasă fără cuvinte au fost folosite ca inspirație pentru munții plutitori din filmul Avatar. Unii dintre acești munți sub formă de coloane au o altitudine de peste 1.200 de metri deasupra nivelului mării.

18. Angkor Wat, Cambodgia

Angkor Wat

Angkor Wat este un templu hindus ce datează din secolul al XII-lea și este un reper pentru iubitorii arhitecturii.

19. Machu Picchu, Peru

Machu Picchu

Machu Picchu este un sit incaș ce datează din secolul al XV-lea, situat la peste 2.000 de metri altitudine. Pe lângă arhitectura impresionantă a locului, peisaje pe care le poți admira din această fortăreață sunt de o frumusețe rară.

20. Parcul Național Glacier, Montana, SUA

Parcul National Glacier

Parcul Național Glacier este unul dintre cele mai uimitoare obiective turistice din SUA. Este o arie muntoasă, cu păduri alpine și lacuri limpezi și este nu numai o atracție pentru turiști, ci și un excelent loc de cercetare pentru oamenii de știință.

21. Pamukkale, Turcia

Pamukkale

Terasele de la Pamukkale reprezintă o serie de terase de calcar, pe marginea cărora curge un pârâu cu apă caldă. Această apă se acumulează în unele dintre terase așa că îți recomandăm să nu pleci de acolo înainte de a face baie în aceste căzi naturale.

22. Cascada Victoria, Livingstone, Zambia

Cascada Victoria

Ce poate fi mai impresionant decât mii de tone de apă care cad de la o înălțime de peste 100 de metri?

23. Veneția, Italia

Venezia

O destinație turistică foarte accesibilă românilor, Veneția este o experiență unică. Orașul împânzit de canale navigabile și arhitectura clasică dau un aer extrem de romantic locului.

24. Lençóis Maranhenses, Brazilia

Lencois Maranhenses

Acest parc național este situat mult sub nivelul mării și este acoperit de dune de nisip uriașe, de aproape 40 de metri. Printre dunele cu nisip alb răsar lacuri cu apă albastră limpede ca cristalul. Un loc cu adevărat magnific!

25. Platoul Islandez

Platoul islandez

Acest platou ocupă peste jumătate din teritoriul țării și este o „colecție” de deșerturi, vulcani, câmpuri de lavă, ghețari și lacuri. Iar dacă toate acestea nu te-au convins, Aurora Boreală, pe care o poți admira de aici, o va face cu sigurață.

Sursa: incredibilia.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.