duminică, mai 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

250 de lei în fiecare lună sunt banii oferiți de Guvern pentru elevi în anul școlar 2019-2020. Aici găsiți actele necesare

Începând cu 15 septembrie, elevii de liceu vor putea depune cereri pentru programul de protecție socială „Bani de liceu”.

Între 15 și 25 septembrie, cei care sunt eligibili și doresc să ia parte la programul național de protecție socială „Bani de liceu„, prin care primesc 250 de lei lunar, își pot depune cererile, la secretariatele liceelor. Între 26 septembrie și 15 octombrie vor fi efectuate anchetele sociale și se va verifica eligibilitatea cererilor, urmând ca acestea să fie centralizate până cel târziu pe 16 octombrie.

Lista beneficiarilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Educației pe 17 octombrie, urmând ca între 18 și 21 octombrie să se poată depune contestații, care vor fi rezolvate până pe 25 octombrie, scrie RomaniaTV.

Începând cu anul școlar 2018-2019, suma pe care o vor primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situația respectării condițiilor legale, a fost crescută de la 180 de lei lunar, la 250 de lei.

„Pe lângă indexarea aceste sume (de la 180 lei/lună), a fost majorată și valoarea plafonului maxim de acordare a bursei de la 150 lei la 500 lei/membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală”, se arată pe site-ul web al ministerului.

Beneficiari ai programului sunt acei elevi care se află în întreținerea familiilor al căror venit brut pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 500 de lei, precum și cei care beneficiază de măsuri de protecție, ori se află sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit financiar menționată.

Foarte interesant și..  „Lacul de smarald", locul unic în România, necunoscut multor turişti!

De exemplu, anul trecut școlar, în județul Arad au fost acordate 394 de astfel de ajutoare lunare, din totalul de peste 40 de mii acordate în toată țara.

DOCUMENTE NECESARE:

  • cerere tip completata de elev cu autorizarea reprezentatului legal:  Termen 30.09.2019
  •  copie a certificatului de naștere sau a actului de identitate a elevului;
  • copii  ale certificatelor de naștere sau a actelor de identitate ale celorlalți membri ai familiei;
  • adeverințe de elev pentru solicitant/ă și pentru frați și surori care sunt la școală;
  • acte doveditoare care sa ateste statutul juridic sau medical: orfan, urmaș al eroilor revoluției, bolnavi  cu adeverință de la medicul de specialitate și cu avizarea medicului școlii;
  • acte doveditoare în original privind veniturile BRUTE ale membrilor familiei realizate în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererilor;
  • venitul  brut lunar pe  membru de familie realizat în ultimele 3 luni  este de  maxim 500 lei;
  • ancheta socială de la primăria de domiciliu (conform metodologiei).

PĂRINȚII CARE NU REALIZEAZĂ NICI UN VENIT VOR PREZENTA DECLARAȚIE INDIVIDUALĂ PE PROPRIA RĂSPUNDERE LEGALIZATĂ LA NOTAR     

Detalii mai mullte găsiți pe site-ul edu.ro aici

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.