Connect with us

Stiinta-Mister

Informații, NEȘTIUTE până acum, despre celebrul laser românesc cu care românii ar fi topit tancurile rusești în anul 1968

Published

on

În 1968, atunci când rușii sovietici au invadat Cehoslovacia (Cehia + Slovacia, pentru cei tineri), se șoptea pe la colțuri că rușii nu au intrat în România din cauza faptului că am fi avut nu știu ce laser minune care ar fi topit tancurile rusești (hăăă, hăăă, hăăă).

De fapt, acest zvon era o poveste inventată de Securitate, cea care de-a lungul și de-a latul dictaturii comuniste a inventat tot soiul de basme de adormit românii. Adevărul este că rușii nu au intrat în România dintr-un motiv simplu: au știut exact că dictatorul Ody nu va abandona niciodată comunismul, marcă rusească, așa cum aveau de gând s-o facă “trădătorii” din Cehoslovacia anului 1968.

O parte din povestea reală a laserului românesc o găsiți mai jos. Veți găsi motivul pentru care rușii nu renunță la Basarabia, pământ românesc, atât de ușor. Oricum, renunță mult mai greu decât a făcut-o “patriotul” Nicolae Ceaușescu, cel pentru care Basarabia, pământ românesc, nu a existat niciodată.

Glorioasa epopee a laserului românesc

Iată biografiile câtorva dintre persoanele de vază implicate în povestea laserului românesc.

Theodor Necșoiu
Col. dr., inginer electronist, absolvent al Academiei Militare Tehnice. Și-a prezentat teza de doctorat între 1975 – 1979 în condiții de totală secretizare. Practic, titlul de doctor este obținut prin fals, căci dom’ colonel nu posedă un minim de lucrări științifice publicate în reviste de specialitate în țară sau străinătate, care să probeze cele afirmate în teză. Teza lui Necșoiu a fost condusă de Emilian Rodean, ambasadorul RSR (Republica Socialistă România) în Canada. Un exemplu grăitor din cariera științifică a domnului colonel este acela referitor la telemetrul laser Ericsson, furat, chipurile, de securitate prin 1977, în fond, cumpărat cu bani peșin de la un magazin de specialitate din Suedia și demontat în bucăți de Necșoiu, care n-a mai fost capabil să-l monteze la loc niciodată.

În 1984, a confiscat rezultatul cercetării unui colorant saturabil (BDN), realizat în premieră națională de fizicianul I. Lăncrănjan și de dr. ing. chimist N. Negoiță. Generalul Florea de la DIA, consilierul de informații al lui Ceaușescu, a intervenit în repetate rânduri pe lângă Necșoiu pentru ca fiul său, Victor Florea, fizician la IFA, să intre în posesia rezultatelor celor doi cercetători. Lucru care s-a și întâmplat, de altfel. (Se vede bine aici că, în comunism, munca unora era furată de alții, mai precis de membrii nomenclaturii comuniste, cei care aveau funcții în regimul lui Ody – n.m.)

Mihai Jurbă, Marius Păunescu

Laureați ai premiului CRESCENT (firma pușcăriașului Dan Voiculescu, fondată din banii securității, de fapt ai lui Ody, după 1989 – n.m.), la Concursul INVENTA 1993. Marius Păunescu este nepotul contraamiralului Plăviciosu, actualul șef al Institutului Armatei de la Clinceni (era în 1993 – n.m.), iar Mihai Jurbă este fiul colonelului cu acelasi nume din Marele Stat Major, colonel care a fost coleg de școală cu consilierul prezidențial Marius Guran (consilierul KGB-istului Ilici Iliescu – n.m.), direct implicat în epopeea laserului. Mihai Jurbă a fost cărat în delegația prezidențială (Ion Iliescu era atunci președintele României – n.m.) care a inaugurat standul românesc al Expoziției Universale – Sevilla 1992.

Cât timp a lucrat la Institutul de Optoelectronică (conform unor știri de ultimă oră, s-a transferat la Clinceni), Jurbă a fost promovat în plutonul fruntaș al cercetării laserilor alaturi de Păunescu, deși laserul Nd:YAG miniaturizat este o invenție veche de 10 ani. Putem furniza prospectele de producție ale unor telemetre miniaturizate poloneze, din 1980. De fapt, în Institutul de Optoelectronică s-a produs un transfer de responsabilități, în sensul că mai există încă exact cinci brevete de invenții referitoare la acest tip de laseri și care aparțin grupului Sandei Chiran, alți favoriți de marcă ai colonelului Necșoiu. Membrii acestei găști de savanți au început să activeze din toamna lui 1991 la o firmă privată care execută telemetre laser pentru armată, în demisolurile Facultății de Fizică – Măgurele, fără ca Necșoiu să fie înștiințat. Drept urmare au fost maziliți.

Marius Opran

Colonel inginer de la Secția comunicații prin fibră optică, subsecție a institutului laborator DSL. După ce a mătrășit un monitor color de Apple II, pe care l-a vândut gestionarului de la alimentara din Măgurele, Marius Opran și-a luat transferul în interes de serviciu la Fabrica de Avioane – Băneasa. De aici a zburat într-un post la Inspectoratul General de Stat, ajungând respunsabil cu flota de pescuit oceanic.

Pe 22 decembrie 1989, a apărut la TVR fiind cel care a anunțat că apa e otrăvită și că a aranjat el să fie apă minerală pentru popor. După revoluție, col. Opran a pus umărul al înființarea firmei ROMANIAN TRADE PROMOTION care face reclamă la cauciucurile Pirelli. Între timp, zic gurile rele, se pare că a escamotat niscaiva laseri miniaturizați, cu care a șters-o englezește drept în Capetown – Africa de Sud. Cazul a fost preluat de maiorul Guzu de la Procuratura Militară.

Ion Morjan

Inginer în petrol și gaze, fiul generalului de securitate Morjan, specialist în fotochimie laser. Recent (se întâmpla în 1993 – n.m.), a dosit un mesaj fax remis pe adresa locului de muncă al dlui I. Lăncrănjan, de la NUCLEAR RESEARCH CENTER – NEGUEV (DIMONA) – Israel, legat de o posbilă colaborare cu dr. Eli Miron. Mesajul i-a parvenit destinatarului după trei luni.

Alexandru Harsany

Colonel inginer, prieten bun cu dir. gen. IFA, dr. Pascovici, cel din candidat la postul de guvernator al României la AIEA – Viena. Este omul de legătură dintre Institutul de Optoelectronică și Comitetul Interministerial pentru Informații.

Referitor la motivul militar din cauza căruia Moldova nu se va uni curând cu România (era în 1993 – n.m.), amintim că sovieticii au instalat la Chișinău prin anii 1980 o fabrică ultrasecretă de microprocesoare, numită TOPAZ. Deși în șomaj tehnic, fabrica face parte din rețeaua CSI a Complexului Industrial-Militar.

RECOMANDARE
Cercetătorii Universităţii din California au descoperit o nouă fază a vieții, care le-a permis să estimeze, cu o precizie de 80 % data morții unui om

Cipurile sunt folosite la fabricarea ghidajelor rachetelor de croazieră și a rachetelor balistice intercontinentale (ICBM), fiind furate și copiate după tipurile utilizate de US Army, în special după tipul 8080A. În momentul când fabrica TOPAZ va fi demontată piesă cu piesă și strămutată în Rusia, Moldova va fi liberă și suverană, altcumva zis aptă pentru a se mărita cu România, dacă n-or fi cumva și alte TOPAZ-uri îngropate în glodul basarabean.

Informații preluate din “Academia Cațavencu”. Sursa: asapteadimensiune.ro

loading...
Loading...

Stiinta-Mister

Cercetătorii Universităţii din California au descoperit o nouă fază a vieții, care le-a permis să estimeze, cu o precizie de 80 % data morții unui om

Published

on

By

Până acum, se ştia că oamenii trec prin trei faze ale vieţii: copilăria, maturitatea şi bătrâneţea, dar sunt oameni de ştiinţă care susţin că există o a patra etapă a vieţii noastre, aşa-numita ,,spirală a morţii”.

După ce au studiat modul în care musculiţele de oţet se maturizează, cercetătorii din cadrul Universităţii din California au descoperit o nouă fază a vieţii, care le-a permis să estimeze, cu o precizie de 80 de procente, când insectele vor muri.

Mai mult decât atât, specialiştii susţin că această etapă ar putea fi întâlnită şi în cazul oamenilor. Există, totuşi, destul de mulţi oameni de ştiinţă care pun la îndoială această informaţie. La începutul anilor ‚90, cercetătorii au descoperit că, în cazul oamenilor care trăiesc foarte mult, şansele de a muri din cauze naturale sunt egale, indiferent de vârstă.

Astfel, o persoană de 90 de ani are aceleaşi şanse să moară din cauze naturale ca şi cineva care are 100 de ani. La acea vreme, specialiştii nu au găsit explicaţia acestui fenomen.

În timp ce investigau ultima fază din existenţa musculiţelor de oţet (insecte folosite de biologi drept modele, deoarece se cunosc foarte multe informaţii referitoare la structura lor genetică), un grup de cercetători a descoperit că, în ultimele două săptămâni din viaţa femelelor, acestea deveneau infertile.

Ulterior, oamenii de ştiinţă a aflat că acest lucru se întâmplă şi în cazul masculilor. Specialiştii susţineau atunci că este probabil ca fertilitatea femelelor să se fi întrerupt exact în acel moment, deoarece această capacitate le-ar fi scăzut speranţa de viaţă.

Cercetătorii au denumit această scădere bruscă a fertilităţii ,,spirala morţii”. Studiind modul în care această capacitate a musculiţelor de oţet s-a redus pe parcursul a trei zile, specialiştii au putut estima când acestea mureau. Deşi experimentul a fost refăcut de alţi oameni de ştiinţă, există numeroase dubii că aceleaşi rezultate pot fi obţinute şi în cazul oamenilor.

RECOMANDARE
Cercetătorii Universităţii din California au descoperit o nouă fază a vieții, care le-a permis să estimeze, cu o precizie de 80 % data morții unui om

jurnalbihorean.ro

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***