Verificarea unei mașini second hand este un proces recomandat a se face împreuna cu un specialist. Daca totusi decizi sa faci acest lucru singur, iata care sunt lucrurile la care trebuie sa fii atent.
1. Este caroseria aleasa, cea potrivita pentru nevoile tale?
Daca ai familie si doi copii, o masina mica sau ceva cu doua usi nu este tocmai cea mai buna alegere. Un monovolum sau un break te-ar ajuta mai mult, atat ca spatiu, cat si din punct de vedere al sigurantei.
2. Diesel sau benzina?
Tipul de combustibil este foarte important in procesul de alegere al masinii dorite. Diferentele date de combustibil se resimt in principal la nivel de costuri si performanta. Este important de mentionat ca, desi probabil are un consum mai redus decat benzina, diesel-ul poate aduce niste cheltuili in plus pe termen lung. Acest lucru se datoreaza faptului ca motoarele diesel sunt de obicei mai mari, fapt ce inseamna un cost mai ridicat al impozitului si RCA-ului.
3. Citeste/vizioneaza cat mai multe review-uri despre masina dorita.
Vezi care sunt elementele pro si contra ale masinii alese si identifica cele mai comune probleme. Uita-te si peste top-urile de fiabilitate si siguranta. Compara mai multe masini inainte de a alege.
4. Cat te costa asigurarea si impozitul pe an?
Calculeaza aceste costuri inainte de a cumpara masina. Altfel, te poti trezi ca platesti in 2-3 ani echivalentul pretului masinii.
5. Ce consum are?
Inmulteste cu numarul de kilometri pe care ii faci tu anual si vezi daca se incadreaza in bugetul tau. Daca ai nevoie de ajutor, poti folosi instrumentul de calcul al costului total oferit de VeziCatFace.ro.
6. Cum isi pastreaza masina valoarea in timp?
Daca ai de gand sa vinzi dupa 3-4 ani, deprecierea masinii ar trebui sa te intereseze. Vezi cam cu cat o vei putea vinde in viitor. Pentru calcul, foloseste vezicatface.ro. Vezi Topul masinilor din Romania care isi pastreaza cel mai bine valoarea in timp.
7. Pretul cerut de vanzator este corect?
O masina adusa din Germania cu un pret mult mai mic decat cel al masinilor similare din Romania este dubios. Astfel de ocazii ar trebui evitate. Pretul corect te ajuta sa elimini din start aceste masini cu nivel scazut de incredere.
8. Verifica VIN-ul.
O simpla cautare dupa VIN pe google poate fi de folos. Asa poti urmari kilometrajul real al masinii si istoricul daunelor. Mai multe despre asta poti citi in articolul: Cum verifici daca masina are kilometri dati inapoi?
Citeste continuarea pe: http://www.vezicatface.ro/articole/57-verificari-musai-de-facut-cand-cumperi-o-masina-second-hand