Connect with us

INFO ȘTIRI

România fără gropi. Europarlamentarul șoferilor strânge semnături pentru drepturile conducătorilor auto și drumuri mai bune în toată țara

Published

on

Alexandru Vîlvoi este Fondatorul Asociatiei „România Fără Gropi” (RFG), asociație care face din 2015 demersuri pentru siguranța rutieră și pentru drumuri fără gropi, și care cere sprijinul șoferilor pentru a putea duce Proiectul România Fără Gropi în Parlamentul European pentru a căpăta autoritatea necesară deblocării situației din țară.

Acesta mai are nevoie de 50.000 de semnături pentru a putea candida pentru un post de europarlamentar în luna mai. Împreună cu voluntarii din toate orașele din România dar și din diaspora, s-a pus presiune pe autoriăți pentru a se reduce numărul de victime din accidentele rutiere produse din cauza infrastructurii precare. România se află pe locul 2 în Uniunea Europeană la numărul de decese rezultate din accidente rutiere, cu 2.000 de decese. Adică 5 români morți în fiecare zi în accidente rutiere. În cei 4 ani de activitate, asociația a obținut numeroase rezultate: sute de kilometri de drumuri reparate, marcaje aplicate, montarea de indicatoare de semnalizare si presemnalizare, iluminat stradal, deszăpezire, toaletare copaci, montări de parapete de protecție, înființare de treceri pentru pietoni în zona unităților de învățământ etc.

De ce strângeți semnături de susținere?

Din 2015 ne luptăm pentru siguranța rutieră, pentru drepturile șoferilor. Vrem să mărim presiunea pe autorități, care promit că fac drumuri, construiesc autostrăzi. În realitate nu fac nimic, doar ne amăgesc. Este mult mai dificil ca independent, dar sunt atâția oameni dezamăgiți de promisiunile electorale, încât nu credem că nu este posibil să ducem acest proiect în Parlamentul European. Oamenii au nevoie de reprezentanți care se luptă pentru drepturile lor. Am strâns cam jumătate din necesar, legea ne obliga să strângem 100.000 de semnături de susținere. Am fost la Iași, Botoșani, în zona Maramureșului la Sighet și Borșa, peste tot unde au fost oameni care ne susțin demersurile.

Vom merge la Galati, Brăila, Pitești, Timisoara și peste tot acolo unde oamenii au nevoie de acest proiect. Vrem să unim șoferii din România. Și facem acest lucru cu toate că există un sabotaj din partea tuturor partidelor parlamentare ce mențin această lege electorală, acest zid de 100.000 de semnături pentru independenți.

De peste trei ani este un proiect de modificare a legislației ce zace într-un sertar din Parlamentul României. Nu vor să liberalizeze alegerile ca să aibă acces la conducerea țării și oameni liberi, independenți, ce au realizări concrete pentru România, pentru că le este frică să nu își piardă pozițiile și privilegiile.

https://www.facebook.com/Romaniafaragropi/

RECOMANDARE
Nici nu iti inchipui ce mananci in meniurile all inclusive! Dezvaluirile unui bucatar-sef la "5 stele"

https://vilvoi.eu/despre-mine/

loading...
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Stiinta si mister

În adâncurile Pământului trăiesc milioane de specii încă necunoscute de ştiinţă. Iata cateva dintre ele

Published

on

By

Viaţa pe Pământ ia miliarde de forme, însă cea mai mare parte a biosferei terestre este ascunsă privirilor, în adâncimile abisale ale oceanelor şi în subsol, oamenii de ştiinţă susţinând că ar putea fi vorba de milioane de noi specii de viaţă care aşteaptă să fie descoperite, informează Life Science, potrivit Agerpres.

În ultimii 10 ani, căutarea acestor forme de viaţă de sub pământ a fost preocuparea cercetătorilor din cadrul proiectului internaţional Deep Carbon Observatory (DCO). Compus din peste 1.000 de cercetători din 52 de ţări, proiectul DCO îşi propune să descopere şi să clasifice formele de viaţă din aşa-numita „biosferă din adâncuri” – un misterios angrenaj de ecosisteme vii care se succed între suprafaţa şi mantaua terestre.

Chiar şi această lume subterană, caracterizată de întuneric şi de presiune şi temperaturi în creştere, pe măsură ce coborâm spre centrul Pământului, există viaţă, iar conform cercetătorilor din cadrul DCO, ar fi vorba de milioane de specii microbiene care au apărut la puţin timp după formarea planetei şi, de miliarde de ani, aşteaptă să fie descoperite.

Într-un comunicat în care subsolul planetei este denumit „un Galapagos subteran” ce aşteaptă să fie studiat, cercetătorii din cadrul DCO estimează că biomasa formelor de viaţă pe bază de carbon care trăiesc sub picioarele noastre este incomparabil mai mare decât biomasa formelor de viaţă de la suprafaţa planetei.

„Chiar şi în întuneric şi în condiţii dificile, cu surse de energie limitate, ecosistemele intraterestre au evoluat în mod unic şi au rezistat de-a lungul milioanelor de ani”, a comentat Fumio Inagaki, geomicrobiolog din cadrul DCO. „Extinderea informaţiilor de care dispunem despre viaţa din adâncuri ne va ajuta să înţelegem cum şi de ce a apărut viaţa pe planeta noastră şi dacă viaţa poate exista şi în subsolul altor planete, aşa cum este Marte”, a adăugat el.

Oamenii de ştiinţă au forat la mari adâncimi în platourile marine şi au preluat mostre de microbiom din mine şi sisteme carstice din sute de locuri din întreaga lume. Datele obţinute astfel sugerează că biosfera din adâncuri are un volum de aproximativ 2,3 miliarde de kilometri cubi – aproximativ dublul volumului oceanului planetar – şi adăposteşte aproximativ 70% din bacteriile şi organismele unicelulare archaea care trăiesc pe Pământ.

Unele astfel de microorganisme extremofile reuşesc să populeze nişe de mediu aparent incredibil de ostile vieţii. Spre exemplu, organismul monocelular Geogemma barossii trăieşte în hornuri hidrotermale pe fundul mărilor şi oceanelor, proliferând la temperaturi de peste 120 de grade Celsius. Oamenii de ştiinţă au găsit microorganisme la 5 kilometri adâncime în subteran şi până la 10,5 kilometri sub apă.

Descoperirea de noi forme de viaţă şi extinderea graniţelor între care este posibilă viaţa pe Terra le va oferi oamenilor de ştiinţă noi criterii după care să caute viaţa şi pe alte planete. Trăim pe o planetă care efectiv musteşte de viaţă, de la limita superioară a atmosferei până în adâncurile crustei terestre, iar studiile realizate până în prezent asupra biodiversităţii pe Pământ nu au făcut decât să risipească puţin praful de la suprafaţă.

RECOMANDARE
Decizie istorică luată de preoți. " Fără coroane la înmormântări. Mai bine un plic cu bani"

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***