Acasă Medicină Se zărește speranța. A fost descoperit un anticorp capabil să neutralizeze coronavirusul....

Se zărește speranța. A fost descoperit un anticorp capabil să neutralizeze coronavirusul. Meritul este al cercetătorilor belgieni și americani

0

Un anticorp capabil să neutralizeze o versiune de laborator a noului coronavirus a fost descoperit de o echipă de cercetători belgieni și americani. Rezultatele obținute de aceștia indică faptul că anticorpul ar putea împiedica virusul să infecteze celulele umane. 

Este un pas important în dezvoltarea unui eventual medicament antiviral care să acționeze împotriva coronavirusului, spun oamenii de știință belgieni. Aceștia precizeză însă că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma rezultatele.

Anunțul a fost făcut de laboratorul cercetătorului Xavier Saelens, VIB-UGent. Anticorpul este dezvoltat în colaborare cu două echipe de cercetători din Statele Unite, a precizat VIB-UGent.

Spre deosebire de vaccinuri, anticorpii oferă protecție imediată, însă de mai scurtă durată. „Avantajul acestei abordări, în raport cu vaccinurile, este că pacienţii nu au nevoie să producă propriii anticorpi. Lucrătorii din sectorul sănătăţii sau persoanele care riscă să fie expuse la virus pot să beneficieze de o protecţie imediată”, arată un comunicat al laboratorului.

În prezent au loc experimente pentru confirmarea acestor rezultate folosind tulpina patogenă a virusului, iar cercetătorii pregătesc în acelaşi timp faza de testare pre-clinică pentru un tratament împotriva coronaviruslui.

Foarte interesant și..  Cei 6 indicatori care ar putea să prevestească un cutremur, potrivit expertului în geofizică Emil Străinu

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentMedicii chinezi îi avertizează pe europeni că repetă greșelile făcute în Wuhan la începutul crizei
Articolul următorSperanţe pentru omenire. China anunță că antiviralul Favipiravir este eficient împotriva COVID-19