miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Lucrurile care vor începe să dispară in viitorul apropiat. Printre ele conceperea copiilor în mod natural, aurul si plasticul

Cu doar 50-100 de ani în urmă, cărțile science-fiction prezentau dispozitive care făceau posibil să vorbim și să ne vedem la distanță, precum și sateliți spațiali care transmit semnale. Atunci nimeni nu s-ar fi putut gândi că toate acestea vor deveni realitate. Astăzi avem telefoane mobile, internet, și microunde – și asta este viața noastră de zi cu zi. Dar ce ar fi dacă ne-am imagina ce s-ar întâmpla cu obiectele și obiceiurile noastre de astăzi să zicem, peste 20-30 de ani. În continuare voi prezenta câteva lucruri care vor dispărea în viitorul apropiat.

1. Plasticul

Sticlele de apă din plastic și pungile de gunoi sunt în mod clar de scurtă durată. Pungi de gunoi din amidon de porumb și apă îmbuteliată în sticle biodegradabile disponibile și astăzi. Sunt încă destul de scumpe de produs, așa că prețul pentru plăcerea de a fi bio este mare. Dar această direcție se dezvoltă și peste 20 de ani ne vom aminti de sticlele de apă din plastic ca un fenomen ciudat care a fost, dar a trecut.

2. Conceperea copiilor în mod natural

Datorită progreselor tehnologice, chiar și conceperea copiilor va fi diferită. Pentru fertilizarea in vitro (FIV), embrionii sunt selectați foarte atent, astfel încât multe boli genetice pot fi evitate și speranța de viață poate fi crescută. Se crede că în 20 de ani, femeile vor rămâne însărcinate în principal cu ajutorul FIV. Acest lucru va reduce costurile de îngrijire a sănătății, astfel încât cei care aleg să conceapă un copil în mod natural vor fi considerați iresponsabili și frivoli.

3. Cablurile

Un telefon cu bateria descărcată este pentru mulți oameni tragedia vieții. Este deosebit de enervant atunci când există un power bank, dar în același timp ați uitat firul acasă / în mașină / într-o altă pungă. Problema este atât de răspândită încât unele companii au luat problema în serios. Și primii lor pași ne conferă încredere că în curând nu ne vom mai încurca în firele telefoanelor noastre. Acestea au în plan realizarea de încărcătoare wireless peste tot și încărcarea dispozitivului oriunde și fără fir.

4. Aurul

Planeta noastră are rezerve limitate de aur, astfel încât epuizarea resurselor naturale este destul de posibilă. Studiul geologic al SUA estimează că există încă aproximativ 50.000 de tone de aur în pământ. Aproximativ 2,5 – 3 mii de tone se extrag anual, astfel încât aurul se va sfârși peste 17 ani.

5. Magazinele

Amazon Go nu are deja nici un singur casier, iar banii pentru achiziții sunt retrași atunci când clientul părăsește magazinul.

Cel mai probabil, nevoia de a merge fizic la cumpărături va dispărea în timp, deci nu vor mai exista magazine. Cu toate acestea, datorită faptului că multor oameni le place să atingă produsul înainte de a cumpăra, vor fi create zone speciale în care va fi posibil să-l încercați și să-l testați, de exemplu, să alergați în ghete pe o iarbă improvizată sau să verificați cum vă veți simți în scurtă la -30 grade.

În plus, scanerele vor recunoaște fețele de la intrare și vor primi o listă de cumpărături individuală pentru fiecare persoană care intră. Acest lucru va permite vânzătorilor virtuali să ofere produse în funcție de gusturile cumpărătorului. Nu va fi nici o plată: plata pentru achiziții se va face automat la ieșirea din magazin.

6. Oficiile poștale

În multe țări ale lumii, oficiile poștale își pierd utilitatea. Cele mai multe dintre ele sunt neprofitabile: oamenii au încetat să-și mai trimită scrisori pe hârtie de câteva decenii, iar serviciile de curierat precum FedEx și UPS sunt mult mai bune la transportarea coletelor. Toate mesajele importante și necesare vin la noi prin e-mail și numai reclamele și facturile intră în cutia poștală. Prin urmare, pe termen lung, oficiul poștal are puține șanse să concureze cu giganții comerciali.

7. Antibiotice

De la inventarea antibioticelor, acestea au fost utilizate atât de des încât, ca urmare, unele boli au devenit rezistente la ele. Dar în următorii 10 – 20 de ani, utilizarea necontrolată a antibioticelor poate fi redusă semnificativ. În viitorul nu prea îndepărtat, vom avea bacterii care produc local antibiotice împotriva unei amenințări specifice. Adică, pacientul va fi injectat cu anticorpuri care pot opri infecția. Principalul obiectiv pe care oamenii de știință doresc să îl atingă este să înceteze lupta cu microbii și să învețe cum să coexiste pașnic cu ei.

8. Fosforul

Dacă cineva ar spune că planeta rămâne fără rezerve de minereu de fosfor, puțini dintre noi ne-am fi îngrijorat. Dar ar merita, pentru că folosim fosfor constant. Este utilizat în mod activ în special în producția de îngrășăminte cu fosfat pentru agricultură. Dacă va exista fosfor, atunci cantitatea multor produse va fi redusă semnificativ. Acum folosim de 5 ori mai mult fosfor decât acum 50 de ani, în timp ce populația Pământului crește și consumul de mineral crește.

Foarte interesant și..  Cum va arăta lumea în 2030, în 2040, 2050, chiar și în 2100? Previziuni făcute de experți pe baza evoluției tehnologice și a schimbărilor climatice

Oamenii de știință spun că în aproximativ 80 de ani, rezervele naturale de fosfor se vor epuiza, în cazul în care populația Pământului va continua să crească așa cum se întâmplă acum, acest lucru s-ar putea întâmpla mult mai devreme: în 20-40 de ani. Vestea bună este că sunt în curs de cercetare pentru conservarea valorosului mineral și crearea sistemelor de reciclare.

Sursa

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.