vineri, aprilie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Deși multi nu cred, studiile au arătat ca dacă te înfometezi o zi pe săptămână sau ții post negru, întinerești cu 3 luni

Există numeroase studii care au demonstrat faptul că postul negru aduce beneficii uimitoare organismului, reducând stresul, stimulând metabolismul, dezvoltând creativitatea, îmbunătățind calitatea somnului și, cel mai important,  regenerând întregul sistem celular și vindecând boli severe, precum cancerul. 

Postul de o zi sau cum se mai spune in popor, postul negru te poate ajuta mult mai mult decât crezi. Atunci cand organismul uman nu primește aportul alimentar așteptat, acesta pornește mecanismul de autofagie, începe sa analizeze si sa folosească parti inutile ale celulelor sale.

In realitate, postul de o zi sau postul negru este mai mult decât un lucru religios. Mai mult ca sigur si strămoșii noștri erau conștienți de efectele pozitive ale acestor detoxifieri.

În cuvinte simple, postul îți dă ocazia să oferi claritate minții, înlăturând obiceiuri nesănătoase sau redundante în care creierul se complace.

Avându-și rădăcinile în Rusia, la începutul secolului XX, postul negru a fost inițiat de către Dr. Yuri Nikoalev pentru a trata unele patologii extrem de greu de controlat, cu precădere boli psihice precum schizofreniadepresia, anxietatea, dar și bolile autoimune, astmul, diabetul, obezitatea sau diferite alergii. Fiind foarte familiarizat încă din copilărie cu efetele benefice pe care „fastingul” (postul negru) le are pentru organism, dr. Nikolaev povestește cum el și fratele său Lev erau tratați de către mama lor prin 2-3 zile de post de fiecare dată când aceștia se confruntau cu diferite afecțiuni, chiar și simple răceli.

Koda Mitsuo, un specialist in nutriție de origine japoneza, a ajuns la concluzia ca acest post negru de o zi poate fi o adevărata binecuvântare. Specialistul a remarcat ca organismul nostru se comporta foarte bine atunci cand nu primește mâncare pentru o perioada de timp. Asa ca o zi poate fi un început minunat pentru cei care vor sa încerce o purificare rapida si super eficienta.

BENEFICIILE POSTULUI DE O ZI

  • Înfometarea, practicată o dată pe săptămână, regenerează organele
  • Unele boli se pot trata, bineînțeles cu tratamentul aferent, la care se adaugă înfometarea terapeutică.
  • Practicată o zi pe săptămână, timp de un an de zile, ajută la reglarea organismului. Se va constata o creștere a energiei
  • O zi de post negru întinerește organele cu cel puțin 3 luni .Evident, vorbim despre cei care tin regulat post negru de o zi. Desi chiar si o singura zi de post, din cand in cand, este mai mult decât binevenita.

Koda Mitsuo a observat ca cei care practica postul negru de o zi încep sa fie mai energici in timp. Au mai multa pofta de viată si se simt mai optimiști. De asemenea, bolile cronice pot fi prevenite in acest mod, iar înfometarea ajuta si la regenerarea celulara.

Deși aceste studii și cercetări oferă niște rezultate palpabile, practica postului are o vechime mult mai mare, din care putem trage învățăminte. Iisus a postit 40 de zile, după ce a primit Sfântul Botez, pentru a dobândi puterea cu care să ducă la capăt misiunea Lui pe pământ, Pitagora le cerea discipolilor săi să țină post pentru 40 de zile, înainte să îi inițieze în învățăturile sale, Mahatma Gandhi considera postul ca fiind o armă extrem de puternică și recomanda atât postul trupesc, cât și „jurământul tăcerii”, cel puțin o zi pe săptămână.

Care sunt condițiile care trebuie respectate in postul de o zi?

Evident ca vor fi câteva reguli pe care ar fi înțelept sa le urmezi, daca vrei sa te simți mai bine. In primul rand, nu ar trebui sa tii post atunci cand ai o zi super aglomerata si ai nevoie de energie.

In acele zile ai putea sa-ti oferi o purificare consumând doar smoothie-uri din fructe si legume. Te va ajuta enorm, încearcă si ai sa vezi. Pentru postul de o zi insa, planifica-l intr-o zi o zi lejera, in care sa te bucuri de acest proces de detoxifiere.

Foarte interesant și..  Ce nu ni se spune despre PUII din supermarket. Un AMĂNUNT descoperit în urmă cu peste 60 de ani este ţinut ASCUNS şi astăzi

Începe procesul înainte cu câteva zile, iar postul negru ar trebui sa fie punctul culminant. In acele zile premergătoare postului mănâncă mai natural, fructele si legumele ar trebui sa predomine. Elimina carnea si lactatele si observa cum trupul tau începe singur sa se elibereze de toxine si kilograme!

Ca efecte adverse, vei remarca dureri puternice de cap, ceea ce este absolut normal. Asa ca nu recurge la medicamente ci hidratează-te! De multe ori nu consumam suficiente lichide, iar deshidratarea ne face sa mâncam sau sa bem mai multe cafele.

Pare greu de crezut, dar oamenii au început sa se îndepărteze atât de mult de natura, încât consumul de apa pare ceva ciudat. Majoritatea beau sucuri in loc de apa, ceea ce poate crea multe afecțiuni in organism.

Nu uita sa bei cel puțin 2 litri de apa pe zi atunci cand ții post, chiar si mai mult daca poți.

Dupa o zi de post negru nu manca imediat mezeluri, fripturi cu cartofi prăjiți sau brânză! Consuma alimente naturale, fructe, legume si semințe. Bucura-te de o supă crema de legume sau o tocănita de cartofi simplă.

Scurta istorie a POTULUI 

La început, nu toți creștinii posteau la fel. Unii dintre ei țineau postul doar o săptămână, în timp ce alții 7 săptămâni sau un număr nedefinit de zile. Pentru că în Biblie nu a fost niciodată menționată o durată fixă, a fost nevoie de intervenția oamenilor Bisericii pentru a uniformiza această practică.

La Sinodul din Constantinopol, ţinut la anul 1166, oamenii Bisericii au stabilit din proprie putere, că postul trebuie să aibă o durată de 40 de zile.

Postul îşi are originea în sacrificiile de animale, care erau aduse pentru cei morţi şi de care cei vii nu trebuiau să se atingă. Alţii cred că durerea pricinuită de moartea fiinţelor dragi a avut ca urmare firească neglijarea mâncării şi băuturii, ceea ce cu timpul a devenit un semn convenţional de doliu, făcând astfel parte din riturile legate de cultul morţilor.

Unii cred că originea postului ar trebui căutată în frica de contaminare; atingerea obiectelor sau consumarea alimentelor contaminate de mort ar fi produs o mare frică, lucru care ar fi determinat familia la abţinerea, pe un anumit timp, de la mâncare şi băutură; deci şi aici ar fi vorba de o practică tot în legătură cu cultul morţilor. În fine, unii cred că originea postului trebuie căutată într-o simplă practică de sobrietate şi de temperanţă, recomandată si uneori experimentată de marii înţelepţi, filosofi sau întemeietori de religii.

De la acest post igienic s-ar fi ajuns la ideea unui post cu caracter religios, mai ales pentru faptul că, în anumite cazuri, postul a prilejuit viziuni religioase. Uneori el este practicat ca un exerciţiu de penitenţă, alteori ca un mijloc de pregătire pentru săvârşirea unor acte religioase sau unor fapte importante din viaţă, alteori ca un rit de doliu (formă de exprimare a durerii sau a tristeţii) sau de purificare (curăţire).

Uneori a fost considerat şi practicat ca un mijloc pentru a avea viziuni, alteori – dezbrăcat complet de caracterul religios – se practică pur şi simplu ca un mijloc igienic pentru refacerea sau păstrarea sănătăţii fizice, fiind recomandat ca atare de însăşi ştiinţa medicală. Vezi mai multe aici si  aici  

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.