joi, octombrie 5, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

8 semne de boală care pot fi citite în OCHI

Ochii sunt o oglindă a stării de sănătate a organismului. Există semne care dezvăluie suferinţe fizice ale corpului şi care nu trebuie ignorate.

  1. Modificarea neobișnuită a formei ochiului

Este vorba despre modificări la nivelul pleoapei, în urma unui blocaj al glandelor lacrimale. Durează câteva zile sau chiar câteva luni, însă poate fi un simptom care poate semnala ceva mult mai grav, o formă rară de carcinom al glandelor sebacee. Dacă această afecțiune durează de ceva timp, este cazul să mergi la medic.

  1. Subțierea sprâncenelor

Acesta este poate cel mai comun semn al îmbătrânirii, al stresului sau al malnutriției, putând fi și un rezultat al bolii numite alopecie. Trebuie să ai mare grijă deoarece poate fi vorba despre un semn al disfuncțiilor tiroidiene. Hipotiroidismul duce la încetinirea metabolismului și astfel pot apărea simptome precum căderea părului sau chiar calviția.

  1. Vedere încețoșată

Probabil că și tu îți petreci ore în șir în fața computerului, iar asta duce la apariția vederii încețoșate. Experții sunt de părere că un astfel de simptom se datorează în mare parte timpului petrecut în fața telefoanelor sau a computerelor. Încearcă să iei măsuri în acest sens.

  1. Puncte negre

Acest simptom este destul de înfricoșător și deranjant. Problema apare atunci când aceste puncte sunt însoțite și de dureri de cap, greață sau amețeală. Dacă experimentezi aceste simptome, mergi de urgență la medic!

  1. Ochi umflați

Dacă ai acest simptom, trebuie să iei în calcul și posibilitatea unei afecțiuni tiroidiene. Se pare că acest lucru se petrece adesea în cazul persoanelor care suferă de hipertiroidism. Boala mai este numită și Grave și face parte din grupa bolilor autoimune. În acest caz, suprafața pleoapei se micșorează, iar globul ocular se mărește.

  1. Puncte galbene pe globul ocular
Foarte interesant și..  Care este semnificația fiecărui an de căsnicie? Ce daruri se oferă?

Acesta poate fi un semn al afecțiunilor hepatice, deci ficatul tău poate fi în pericol fără ca tu să îți dai seama. Mergi imediat la medic.

  1. Retinopatie

Acesta este un simptom întâlnit mai ales în cazul pacienților diagnosticați cu diabet. Prezintă simptome precum vedere încețoșată sau dilatarea vaselor de sânge. Ai mare grijă, poate duce la orbire!

  1. Vedere dublă

Dacă ți se întâmplă să vezi brusc dublu sau să nu mai vezi nimic, trebuie să mergi de urgență la medic! Acestea pot fi simptome ale infarctului.

Sursa: secretele.com

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.