Acasă Sănătate Atenție la ce spune acest neurolog: „Sunteți părinți proști, dacă vă învățați...

Atenție la ce spune acest neurolog: „Sunteți părinți proști, dacă vă învățați copilul să citească de la 2 ani!” –

0

Mulți părinți își doresc ca micuții lor să învețe să scrie și să citească de la vârste foarte fragede. Încă de la vârsta de 2-3 ani, copiii sunt puși să memoreze literele și cifrele și să le scrie. Acești părinți ar trebui să știe că totul se face la momentul potrivit. Cunoscutul psiholog și neurolog rus Tatyana Chernigovskaya le transmite acestor părinți un singur lucru: „Sunteți proști!

Medicul consideră că este mai important ca părinții să nu încerce să pună cât mai multe informații în capul copilului, ci să înțeleagă cum să utilizeze resursele creierului. Și să facă totul la timpul potrivit.

„Este foarte important pentru copii să înceapă învățarea la timp. Problema principală a zilelor noastre este orgoliul părinților care se răsfrânge asupra copilului. Îmi spun unii părinți, mai mult lăudându-se: „Am început să-l învăț pe fiul meu de doi ani să citească,” iar eu răspund: „Ei bine, ești un prost!” De ce trebuie să faci asta? Un copil de doi ani nu poate face asta deoarece creierul lui nu este pregătit.”

Bineînțeles, dacă îl antrenezi și insiști asiduu – copilul va citi și poate chiar scrie în cele din urmă, dar cu ce sacrificii și cu ce eforturi pentru copil, mai ales când scopul învățării este altul. Învățăm copiii să citească de la doi ani nu pentru că îi va ajuta la ceva, ci pentru că avem noi, ca părinți, nevoie de o validare din partea celorlalți că al nostru copil este deștept. Părinții fac lucrul acesta pentru a se lăuda, din orgoliu. În realitate, fiecare lucru trebuie făcut la timpul lui, iar pentru ca creierul copilului să se dezvolte corect nu trebuie inundat cu informații pe care încă nu le poate asimila,”a declarat Tatyana Chernigovskay, potrivit publicației estisanatos.com

Foarte interesant și..  (Video) Femeie suspectă de coronavirus in Buzău luată cu targa de pe stradă, din apropierea unui hipermarket

Specialistul oferă mai multe sfaturi despre cum trebuie antrenat și stimulat creierul copilului, pentru ca procesul de învățare să se facă în mod corect și armonios. Medicul neurolog spune că la un copil de 2-3 ani, cea mai importantă atenție trebuie acordată abilității motorii fine.

„Este foarte important să se acorde atenție dezvoltării abilităților motrice fine ale copilului. El trebuie să modeleze cu plastilină, să decupeze cu foarfece, să sorteze biluțe sau alte obiecte mici. Dacă nu lucrăm cu el astfel de lucruri, atunci abilitățile sale motorii fine nu vor funcționa, iar mai târziu vom observa probleme de vorbire. Aceste activități aparent banale sunt însă mult mai importante decât învățarea unui copil să citească de la vârste foarte mici.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentBătrânică din Buzău scoasă dintr-o fântână după 10 zile (video)
Articolul următorRomânii între 20 si 35 de ani, în caz de război, pot fi chemați obligatoriu la încorporare, iar Ministerul apărări va mobiliza toți rezerviștii