duminică, aprilie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cine ar fi putut să-și imagineze că acest copil sărac va da astăzi planeta peste cap?

Ies, însă, la iveală și informații inedite despre viața președintelui rus. Astfel, potrivit presei internaționale, acesta a fost un băiat sărac, mic și agresat de copii.

Născut pe 7 octombrie 1952, în Leningrad, acum St. Petersburg, un oraș aflat asediu timp de 900 de zile în cel de-al Doilea Război Mondial, Putin nu a avut deloc o copilărie ușoară.

Potrivit jurnaliștilor de la Mirror, citați de publicația peroz.ro, primul ”război” dus de Vladimir Putin a fost în copilărie, împotriva șobolanilor care mișunau în blocul sovietic în care locuia acesta. Chiar el recunoștea mândru în cartea ”In First Person: An Astonishingly Frank Self-Portrait”, ce a fost publicată în 2000 și detalia coșmarul trăit atunci.

Tatăl lui Vladimir Putin a luptat în Al Doilea Război Mondial, iar mama lui, Maria, a fost la un pas să-și piardă viața din cauza foamei.

”La un moment dat, mama a leșinat de foame. Oamenii au crezut că a murit și au întins-o lângă alte corpuri neînsuflețite. Din fericire, însă, ea s-a trezit la timp și a început să geamă”, povestea președintele rus.

Tatăl său a fost unul dintre cei patru oameni care s-au întors din război în viață. Au plecat 28 de oameni din unitatea sa, dar doar patru au revenit acasă. El a șchiopătat pentru tot restul vieții din cauza rănilor provocate de schije. De asemenea, se crede că părinții lui Putin au pierdut doi copii mai mari în timpul războiului, unul de difterie, iar al doilea din cauza altei boli a copilăriei, care nu putea fi tratată la acel moment.

Vladimir Putin a fost, însă, un ”copil-minune”, care a venit mai târziu în viața părinților săi, însă nu o duceau prea bine. Casa lor era sărăcăcioasă și o împărțeau cu alte două familii.

”Nu aveau apă caldă, nu exista cadă. Toaleta era oribilă. Era foarte frig, îngrozitor”, își amintea Vera Dmitrievna, fosta profesoară.

Părinții lui Putin au lucrat aproape non-stop, mama lui în diferite locuri de muncă necalificate, tatăl său la o fabrică. A fost lăsat în voia lui. A crescut la curte cu alți băieți, ca toți copiii.”, povestea Masha Gessen, autoarea cărții ”The Man Without A Face: The Improbable Rise Of Vladimir Putin”.

Anii grei petrecuţi în Leningrad l-au întărit pe Putin, care obişnuia să stea mult pe străzi, în compania altor copii din casele vecine. Acolo, pentru a nu fi bătut de alţii, a învăţat arte marţiale şi, mai apoi, judo.

Foarte interesant și..  La ordinul Elenei Ceaușescu nu s-a mai fabricat un model unicat de ARO 12, ce i-a plăcut lui Ceauseșcu foarte mult

Dar anii grei petrecuţi în Leningrad l-au întărit pe Putin, care obişnuia să stea mult pe străzi, în compania altor copii din casele vecine. Acolo, pentru a nu fi bătut de alţii, a învăţat arte marţiale şi, mai apoi, judo.

“Acum 50 de ani, străzile din Leningrad m-au învăţat o regulă dură: dacă o luptă e inevitabilă, tu trebuie să dai primul pumn”, a spus Putin, în 2015.

Părinţii lui au fost mereu dornici ca fiul lor să reuşeaşcă în viaţă şi să ajungă departe, aşa că au încercat să îi ofere condiţii cât mai bune. În adolescenţă, i-au luat ceas de mână, iar mai apoi maşină, ceva ce ei nu avuseseră. Autoarea Masha Green, care a scris o carte despre preşedintele rus, a declarat că părinţii lui Putin l-au tratat mereu ca pe un rege şi că l-au făcut să creadă că totul i ce cuvine, ceea ce se vede şi în acţiunile lui ca lider.

I-au insuflat, însă, şi o ambiţie covârşitoare, iar Putin a început să lucreze, ca voluntar, în serviciile secrete, de la vârsta de 16 ani. Liderul de la Kremlin are o diploma în drept de la Universitatea de Stat in Leningrad, plus un doctorat în ştiinţe economice, iar kGB-ul l-a ales din 100 de alţi studenţi.

După căderea blocului comunist, a trecut la conducerea urmaşului KGB, FSB, iar apoi a devenit preşedintele Rusiei, în 1999, după Boris Elţîn.

Acum, Putin se află într-un conflict deschis cu Vestul, după manevre făcute în Ucraina. Rusia a anexat în 2014 Peninsula Crimeea, iar apoi a ajutat regiuni separatiste precum Donbas şi Doneţk. De anul trecut, la graniţa din Ucraina şi Rusia, au fost trimise trupe ruseşti. Citește mai multe pe click.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.