sâmbătă, decembrie 2, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

A apărut pe piață injecția de 7 minute care tratează cancerul

Marea Britanie va marca un moment istoric în lupta împotriva cancerului, intrând în premieră mondială cu o terapie care promite să revoluționeze modul în care se tratează această boală devastatoare. Este vorba despre o injecție care durează doar 7 minute, și care aduce speranță pentru pacienții cu cancer din întreaga țară.

După obținerea aprobării de către Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor de sănătate (MHRA), NHS, sistemul național de sănătate din Marea Britanie, va fi primul în lume care va oferi această injecție ca parte a tratamentului pentru sute de pacienți în fiecare an. Cu această inovație, se preconizează că durata tratamentului se va reduce semnificativ, cu până la trei sferturi.

Un tratament care obișnuia să necesite o perfuzie de 30 de minute sau chiar o oră, va fi înlocuit acum de o injecție subcutanată de doar 7 minute. Această schimbare revoluționară în tratamentul cancerului vine odată cu aprobarea imunoterapiei atezolizumab (Tecentriq) sub formă de injecție subcutanată, sub piele. Acest medicament produs de Genentech, o companie Roche, este un inhibitor al punctelor de control (anti PD-L1) și ajută sistemul imunitar să detecteze și să distrugă celulele canceroase.

Tratamentul este disponibil în prezent pentru pacienții NHS din Marea Britanie cu diferite tipuri de cancer, inclusiv cancer de plămâni, sân, ficat și vezică urinară. NHS estimează că majoritatea celor aproximativ 3.600 de pacienți care încep tratamentul cu atezolizumab în fiecare an vor beneficia de această injecție care economisește timp.

Această evoluție semnificativă în tratamentul cancerului nu numai că oferă pacienților un tratament mai rapid, dar și eliberează timp prețios pentru echipa de oncologi, care pot să acorde îngrijire și mai multor pacienți. Dr. Alexander Martin, oncolog consultant la West Suffolk NHS Foundation Trust, subliniază importanța acestei aprobări: „Această aprobare nu numai că ne va permite să oferim îngrijiri convenabile și mai rapide pentru pacienții noștri, dar va permite echipelor noastre să trateze mai mulți pacienți pe tot parcursul zilei.”

Foarte interesant și..  Priviți câte vieți a salvat. Oameni ca ea fac cinste României. O româncă ce trăiește în ANGLIA a donat 400.000 de euro pentru un Spital din România!

Prof. Peter Johnson, directorul național pentru cancer al NHS, evidențiază importanța acestei inovații în îngrijirea pacienților cu cancer: „Menținerea celei mai bune calități posibile a vieții pentru pacienții cu cancer este vitală, astfel încât introducerea unor injecții subcutanate mai rapide va face o diferență importantă.”

De asemenea, este demn de menționat că studiile au arătat că majoritatea pacienților cu cancer preferă să primească tratamentul subcutanat, deoarece acesta este mai puțin dureros și mai ușor de administrat în comparație cu metoda intravenoasă. Această inovație poate avea un impact semnificativ asupra confortului pacienților și a calității vieții lor.

În plus, atezolizumab a demonstrat beneficii semnificative în ceea ce privește tratamentul cancerului pulmonar fără celule mici în stadiu incipient. Studiile clinice au arătat că acest medicament poate reduce riscul de recidivă a cancerului sau de deces cu 34% după intervenția chirurgicală și chimioterapie. Principiul acțiunii acestui tratament inovator constă în blocarea unei proteine care împiedică sistemul imunitar să atace celulele canceroase, făcându-le astfel vizibile pentru sistemul imunitar.

În concluzie, lansarea în premieră mondială a acestei injecții de 7 minute în lupta împotriva cancerului reprezintă un pas semnificativ înainte în direcția unui tratament mai eficient, mai rapid și mai confortabil pentru pacienții cu cancer din Marea Britanie. Această inovație ar putea deschide uși pentru dezvoltarea și utilizarea unor metode similare de tratament în întreaga lume, aducând speranță și alinare pentru cei care luptă împotriva acestei boli insidioase.

Sursă articol aici

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.