Acasă Din lume A fost descoperit cel mai mare zăcământ de gaze naturale din România...

A fost descoperit cel mai mare zăcământ de gaze naturale din România din ultimii 30 de ani

0

Cel mai mare zăcământ onshore de gaze naturale descoperit în ultimii 30 de ani în România a fost descoperit în judeţul Buzău, la Caragele.

Ministrul Energiei a declarat că zăcământul de gaze de la platforma Caragele, din acest judeţ, este evaluat la aproape 4 miliarde de dolari, el menționând că aceasta ar asigura, pe consumul mediu anual, necesarul național pentru 3 ani.

În iunie 2016, Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător intern de gaze, a anunţat realizarea unei noi descoperiri importante de hidrocarburi pe teritoriul României în Perimetrul RG 06 Muntenia Nord–Est, unde desfăşoară operaţiuni petroliere că unic titular al Acordului de Concesiune pentru Explorare–Dezvoltare–Exploatare.

Descoperirea este situată în sectorul nord-estic al Platformei Moesice în cadrul complexului structural Caragele, lung de circa 35 km, explorat pentru obiective geologice aflate la adâncimi între 1500 şi 5000 m, parte a programului de proiecte majore de explorare al companiei.

Testele de producţie finalizate la două sonde de explorare, 55 Damianca şi 77 Rosetti, confirmă o importantă acumulare de hidrocarburi în rezervoare calcaroase Jurasice pe un interval de circa 120 m aflat la adâncime de peste 4000 m. Rezultatele obţinute în urmă testelor de curgere (DST) pe duze de 7 mm şi 9 mm prefigurează producţii zilnice între 1400 şi 2200 boe/sondă. Resursa contingenta, evaluată pe bază datelor obţinute din foraje, care include geofizică de sondă, carote mecanice şi fluide extrase la ţeste, dar şi din dimensionarea capcanei pe date seismice 3D, este estimată între 150 şi 170 milioane boe (echivalentul barililor de petrol).

“Rezultatele obţinute la cele două sonde confirmă că decizia utilizării seismicii 3D în explorarea de deschidere pentru obiectivele geologice de mare adâncime este una corectă. Productivitatea întregului ansamblu structural creşte considerabil în urmă rezultatelor obţinute şi oferă perspectivă realizării de noi descoperiri importante în următoarea perioadă. Lucrările de explorare se derulează conform programelor stabilite şi includ realizarea planurilor de dezvoltare pentru intrarea în producţie a noilor sonde” a afirmat atunci Dumitru Rotar, Director General Adjunct-Explorare şi Producţie al Romgaz.

Foarte interesant și..  Scenariu apocaliptic în noul raport privind schimbările climatice

Ministrul Energiei: Pe consumul mediu anual, ne-ar ajunge 3 ani.

Explorarea din judeţul Buzău este foarte importantă şi se va dezvolta în următorii ani, crescând la 25-27 miliarde de mc de gaz. În plus, zăcământul ar asigura singur independenţa energetică a României pentru gaz pe o perioadă de 2-3 ani.

Sursa: gandul.info


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentMedicii ne recomandă. Scoateți din hrana dumneavoastră aceste alimente. Ele sunt responsabile de hrănirea cancerului
Articolul următorFluviul subteran de sub Dobrogea. Apă cu calități deosebite, veche de 23.000 de ani, alimentează toată Constanța