Connect with us

INFO ȘTIRI

Terenul de fotbal în pantă aflat la 115 km depărtare de Satu Mare în comuna Finiș

Published

on

Românii vor să impresioneze lumea buna a fotbalului asa ca au construit un teren de fotbal în pantă. Construcția a început în anul 2010, fiind finalizata în anul 2012. 

Comuna Finis din judetul Bihor nu spune prea multe, insa ea a devenit cunoscuta in momentul in care s-a aflat pe ce se duc 600.000 de lei – un teren de fotbal, înconjurat de o pista de atletism si o tribuna. Construite in panta.

Realitatea.net informeaza ca satul Brusturi, ce apartine de comuna Finis,  este conectat nici macar la rețeaua de electricitate, asa ca reticenta locuitorilor fata de arena este de înțeles.

Avem echipa de fotbal si am jucat in alta parte, in fiecare duminica am inchiriat teren de fotbal. Au venit 1,8 miliarde de lei vechi si nu se dau pana nu semneaza dirigintele de santier receptia partiala a lucrarii„, spunea in 2010 primarul Ioan Manea.stadion finis

Autoritățile au spus că au ales varianta construcției terenului de fotbal pe plan înclinat considerând că astfel le va fi mai ușor să realizeze tribuna. Citeste mai multe pe: ziare.com

Intre timp terenul în pantă din imaginea de mai sus chiar există – sau mai bine zis, chiar a existat, dar nu în România, ci în Ucraina! Încă nu am aflat locația exactă a acestuia, dar din informațiile găsite până acum, s-ar fi aflat undeva în zona satului Lavki din Ucraina, la aproximativ 115 km depărtare de Satu Mare. Terenul a fost pregătit cu ocazia Campionatului European de fotbal din 2012 care s-a desfășurat în Polonia și Ucraina. Pe acest teren nu s-a jucat fotbal, nici măcar amical.

RECOMANDARE
Nici nu iti inchipui ce mananci in meniurile all inclusive! Dezvaluirile unui bucatar-sef la "5 stele"

Terenul nu a fost decât o glumă bună făcută de ucrainieni pentru a-i surprinde pe străinii care urmau să vină la Euro 2012. Proiectul a început în 2009 și a fost terminat în 2010. Pentru că terenul a început să atragă priviri, cei care l-au construit, s-au gândit să facă și profit de pe urma acestuia astfel că au oferit spre închiriere spații publicitare. Terenul de fotbal a fost amenajat pe un deal cu o înclinație de aproximativ 45 de grade între orașele Uzhgorod și Mukachevo, în preajma localității amintite mai sus. Citeste mai multe aici 

loading...
Loading...
5 Commentarii

5 Comments

 1. Io

  ian. 10, 2017 at 4:21 pm

  -…si udrea??… – udrea…e libera in continuare. Cica nu sunt probe – A! Pai…. bine!

 2. vlad

  ian. 5, 2017 at 8:47 pm

  @Rotaru tu afirmi:”Poporul roman nu este un popor de prosti dar il conduce prostii care au iesit in fata profitand de bunatatea acestuia.”
  FALS
  Poporul roman este in marea majoritate prost, conducatorii ne reprezinta, noi ii votam.
  Nu mai avem nici o scuza sintem in cel mai mare bloc economic al lumii,sintem in NATO, cam ce se vede acum s-a mai trait: deficite,imprumuturi…in 3-5 ani ne dam batuti in fata FMI…vine dreapta face curatanie poate Ponta&Dragnea sint arestati,inchisi,austeritate excedent ies urmasii lui Iliescu deficite,dezmat….
  Ie prosti romanii domne,ie prosti rau.

 3. Juan Juan

  iul. 22, 2016 at 8:47 pm

  Îmi pare bine ? de acești proiectanți ce ai gândit înainte de venirea Jocului Pochemon pentru că acum joaca la un teren special gândit și calculat pentru acești mici jucători. Bravo în primul rand Domnului Primar pentru că suntem singuri din lume ? cu teren pentru ultimul ragnet de GAMES POCHEMON. ?????

 4. gigi duru

  iul. 9, 2016 at 9:47 am

  Nu cred că Udrea ar avea vre-o vină,nu l-a construit ea,și probabil nu a știut pe ce și cui dă banii. Cred că în prealabil celor care au aprobat,precum și constructorului care a acceptat( indiferent decât ar fi fost tentanți banii) fără nici un dubiu li se impune un control medical amănunțit (poate suferă de ceva de care nu știu nici ei) și dacă sunt declarați APȚI ,OBLIGATORIU VA TREBUII SĂ FIE TRAȘI LA RĂSPUNDERE ȘI RECUPERAȚI BANII.

 5. Rotaru

  mart. 26, 2016 at 11:17 am

  Poporul roman nu este un popor de prosti dar il conduce prostii care au iesit in fata profitand de bunatatea acestuia.
  Un asemenea primar nu stiu cum mai este suportat in comuna sa de cetatenii respectivi?
  Du-te nene primar la coada vacii si fa ceva inventii in lumea animalelor poate acolo o nimeresti

Lasă un răspuns

Stiinta si mister

În adâncurile Pământului trăiesc milioane de specii încă necunoscute de ştiinţă. Iata cateva dintre ele

Published

on

By

Viaţa pe Pământ ia miliarde de forme, însă cea mai mare parte a biosferei terestre este ascunsă privirilor, în adâncimile abisale ale oceanelor şi în subsol, oamenii de ştiinţă susţinând că ar putea fi vorba de milioane de noi specii de viaţă care aşteaptă să fie descoperite, informează Life Science, potrivit Agerpres.

În ultimii 10 ani, căutarea acestor forme de viaţă de sub pământ a fost preocuparea cercetătorilor din cadrul proiectului internaţional Deep Carbon Observatory (DCO). Compus din peste 1.000 de cercetători din 52 de ţări, proiectul DCO îşi propune să descopere şi să clasifice formele de viaţă din aşa-numita „biosferă din adâncuri” – un misterios angrenaj de ecosisteme vii care se succed între suprafaţa şi mantaua terestre.

Chiar şi această lume subterană, caracterizată de întuneric şi de presiune şi temperaturi în creştere, pe măsură ce coborâm spre centrul Pământului, există viaţă, iar conform cercetătorilor din cadrul DCO, ar fi vorba de milioane de specii microbiene care au apărut la puţin timp după formarea planetei şi, de miliarde de ani, aşteaptă să fie descoperite.

Într-un comunicat în care subsolul planetei este denumit „un Galapagos subteran” ce aşteaptă să fie studiat, cercetătorii din cadrul DCO estimează că biomasa formelor de viaţă pe bază de carbon care trăiesc sub picioarele noastre este incomparabil mai mare decât biomasa formelor de viaţă de la suprafaţa planetei.

„Chiar şi în întuneric şi în condiţii dificile, cu surse de energie limitate, ecosistemele intraterestre au evoluat în mod unic şi au rezistat de-a lungul milioanelor de ani”, a comentat Fumio Inagaki, geomicrobiolog din cadrul DCO. „Extinderea informaţiilor de care dispunem despre viaţa din adâncuri ne va ajuta să înţelegem cum şi de ce a apărut viaţa pe planeta noastră şi dacă viaţa poate exista şi în subsolul altor planete, aşa cum este Marte”, a adăugat el.

Oamenii de ştiinţă au forat la mari adâncimi în platourile marine şi au preluat mostre de microbiom din mine şi sisteme carstice din sute de locuri din întreaga lume. Datele obţinute astfel sugerează că biosfera din adâncuri are un volum de aproximativ 2,3 miliarde de kilometri cubi – aproximativ dublul volumului oceanului planetar – şi adăposteşte aproximativ 70% din bacteriile şi organismele unicelulare archaea care trăiesc pe Pământ.

Unele astfel de microorganisme extremofile reuşesc să populeze nişe de mediu aparent incredibil de ostile vieţii. Spre exemplu, organismul monocelular Geogemma barossii trăieşte în hornuri hidrotermale pe fundul mărilor şi oceanelor, proliferând la temperaturi de peste 120 de grade Celsius. Oamenii de ştiinţă au găsit microorganisme la 5 kilometri adâncime în subteran şi până la 10,5 kilometri sub apă.

Descoperirea de noi forme de viaţă şi extinderea graniţelor între care este posibilă viaţa pe Terra le va oferi oamenilor de ştiinţă noi criterii după care să caute viaţa şi pe alte planete. Trăim pe o planetă care efectiv musteşte de viaţă, de la limita superioară a atmosferei până în adâncurile crustei terestre, iar studiile realizate până în prezent asupra biodiversităţii pe Pământ nu au făcut decât să risipească puţin praful de la suprafaţă.

RECOMANDARE
România fără gropi. Europarlamentarul șoferilor strânge semnături pentru drepturile conducătorilor auto și drumuri mai bune în toată țara

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***