Connect with us

INFO ȘTIRI

A primit permisie, desi a violat o fată de 13 ani și a fost condamnat 15 ani de închisoare. Nu s-a reintors iar acum e cautat în toata țara

Published

on

Un deținut condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol a fost dat în urmărire națională după ce a primit o permisie de 24 de ore și nu s-a mai întors la Penitenciarul din Botoșani. Deținutul, care a fost condamnat după ce a violat o fată de 13 ani, a executat 9 din cei 15 ani din închisoare și era în regim semideschis. În iulie 2019, el ar fi putut fi eliberat condiționat.

Deținutul, Dumitru Daniel Grosu, în vârstă de 42 de ani, executa pedeapsa de 15 ani de închisoare în regim semideschis, aflându-se în perioada premergătoare analizei în comisia de eliberare condiționată, respectiv luna iulie 2019.

Bărbatul a avut o permisie pentru 24 de ore și nu a mai revenit în penitenciar luni, la ora stabilită, respectiv ora 14.00.

Bărbatul a fost dat în urmărire națională, fiind căutat de echipe ale Penitenciarului Botoșani și ale Inspectoratului de Poliție, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoșani, Anna Maria Rotariu, citată de Monitorul de Botoșani.

Autoritățile au făcut publică fotografia deținutului și fac apel la cei care dețin orice informaţie despre acesta să apeleze numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Botoșani la numerele de telefon: 0231.515.937/0740102714.

De asemenea, poliţiştii au instituit mai multe filtre pe principalele drumuri din judeţ.

Bărbatul a executat nouă ani din cei 15 ani de închisoare, iar reprezentanții Penitenciarului Botoșani susțin că „a avut o conduită corespunzătoare și a prestat activități lucrative”, acesta fiind și motivul pentru care a putut beneficia pentru prima dată de ieșire din penitenciar.

Dumitru Daniel Grosu este din comuna Ripiceni şi a fost arestat la începutul lui noiembrie 2009, după ce ar fi violat o fată în vârstă de 13 ani. Acuzat de viol în formă agravantă, el a fost trimis în judecată şi condamnat definitiv.

RECOMANDARE
Cum se explică experiențele la limita morții? Teoriile științifice care lămuresc misterul

sursa hotnews.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Acest bugetar are o leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru corupţie

Published

on

By

Luigi Marius Ciubrei, fostul director al APDM Galaţi, a fost reţinut în aprilie 2018 pentru luare de mită. Ulterior, el a primit arest la domiciliu – postură în care se află şi în prezent – însă şi dreptul de a merge la muncă, pe postul de director. El a demisionat din funcţie, după o vreme, însă a fost pus consilier managerial al noului director. Leafa lui Ciubrei este de 27.000 de lei pe lună (brut). 

Situaţie care frizează absurdul la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) cu sediul la Galaţi. Având ca unic acţionar statul român, prin Ministerul Transporturilor, compania amintită plăteşte unui fost director, aflat în arest la domiciliu după ce a fost prins luând şpagă, o leafă mai mare decât cea a Preşedintelui României. După ce, în aprilie 2018, Luigi Marius Ciubrei (pe atunci director general al APDM) a fost reţinut de procurorii DNA Galaţi şi propus spre arestare preventivă, judecătorii au decis să îi dea acestuia doar arest domiciliar, situaţie care este menţinută şi în prezent.

Având în vedere situaţia, Consiliul de Administraţie al APDM Galaţi (controlat de Ministerul Transporturilor) a decis să suspende temporar contractului de management al directorului general, delegând atribuţiile către directorul adjunct. De altfel, în perioada 17 aprilie-11 iulie 2018 (aproape trei luni) Ciubrei nu s-a mai prezentat la lucru din cauza interdicţiei de părăsi domiciliul. Deşi soluţia pare una corectă, trebuie spus totuşi că, potrivit legii, contractele de management trebuie anulate automat, unilateral, în situaţia de forţă majoră expresă „imposibilitatea exercitării atribuţiilor contractuale”, lucru cât se poate de evident, atâta vreme cât managerul era arestat în propria casă după ce fusese prins în flagrant de DNA luând mită pentru a face o serie de angajări preferenţiale.

Efectele acestei situaţii ciudate aveau să se vadă în 11 iulie 2018, atunci când judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis să-i permită lui Ciubrei să meargă la lucru (menţinând în rest arestul domiciliar), astfel încât acesta şi-a reluat practic atribuţiile de director general al APDM Galaţi. Conjunctura absurdă (măsura arestului domiciar stabilită de magistraţi impunea şi „interdicţia de a exercita atribuţiile de serviciu care au dus la comiterea infracţiunii”) a fost perpetuată până în septembrie 2018 (deci alte două luni, răstimp în care celor de la Ministerul Transporturilor nu li s-a părut nimic anormal), când acesta a decis să demisioneze. Altfel, probabil că era şi acum director general.

Luigi Marius Ciubrei nu a rămas însă pe drumuri după demisie. A fost trecut, imediat, pe funcţia de „consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene”, situaţie în care este mâna dreaptă a noului director general George Botea (numit interimar) şi primeşte aceeaşi leafă – de 27.000 de lei pe lună  – ca în perioada în care era director. Trebuie spus şi că ghidurile europene de conduită şi de integritate impun autorităţilor române să nu delege atribuţiuni legate de gestionarea fondurilor europene către persoane care au probleme cu Justiţia. Situaţia a fost sesizată în septembrie Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, care a făcut o verificare a modului cum s-a derulat întreaga afacere. Deocamdată, singura concluzie a anchetei interne a fost că Luigi Marius Ciubrei îşi merită leafa mai mare decât a Preşedintelui României, pe principiul prezumpţiei de nevinovăţie, chiar dacă este arestat la domiciliu de aproape opt luni. Comparativ, Klaus Iohannis a primit luna trecută un salariu brut de 22.800 lei.

RECOMANDARE
Liviu Dragnea da ultimatum. Ii cere lui Tudorel Toader soluția pentru amnistie și grațiere pana la sfarsitul anului

Citeste mai mult: adev.ro/pjir6x

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***